Издвајамо Србија

ЗАСTРАШУЈУЋЕ-ЏИХАДИСТИ ПЛАНИРАЛИ КРВОПРОЛИЋЕ У СРБИЈИ: Спремали покољ експлозивом „сатанина мајка“!

Код ухапшених џихадиста с Косова пронађено оружје коришћено у нападима у Паризу и Бриселу, њихов вођа спремао напад на нашу амбасаду у Сирији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Деветнаест ухапшених џихадиста на Косову планирало је терористичке нападе у Србији по угледу на оне које су припадници Исламске државе извршили у Паризу и другим европским градовима.

Наиме, код њих је пронађен разорни експлозив ТАТП, познат под називом „сатанина мајка“, који исламисти користе јер је вишеструко убојитији од класичних врста експлозива.

Осим огромних количина експлозива и ватреног оружја, код ухапшених џихадиста пронађен је 281 грам овог експлозива, који је назив „сатанина мајка“ добио због своје разорности. Углавном се користи за терористичке бомбашке нападе, а прави се од супстанци које је лако набавити. Овај експлозив је коришћен за напад на бриселски аеродром, а у новембру 2015. у нападу на Париз ТАТП је коришћен као примарни експлозив.

Вођа поменуте терористичке групе је Лавдрим Мухаџери, мозак операције, у којој је требало да се пре две године спали Амбасада Србије у Дамаску, открива Курир. Мухаџери је пореклом из Качаника на Косову и командант је озлоглашене Балканске бригаде, огранка ИС.

– Мухаџери је врло опасан терориста, можда најтраженији са ових простора. Врло је бруталан и сумња се да је у Сиријипод његовом командом скоро 200 исламиста с Балкана. Они су врло свирепи, а овај крвник сам се јавно хвалио како је ножем одрубио главу сиријском дечаку – открива саговорник Курира.

Зоран Драгишић
МЕТА ВЛАДИНЕ ЗГРАДЕ И ТРЖНИ ЦЕНТРИ

Професор на Факултету безбедности Зоран Драгишић истиче да је џихадистима свака мета легитимна.
– Њихове мете су, по правилу, објекти критичне инфраструктуре, односно саобраћајни, енергетски и здравствени објекти, владине институције, тржни центри и слично. Међутим, ништа од тога не може се предвидети или проценити без озбиљног рада служби безбедности – објашњава Драгишић.

Извор:Курир.рс