Издвајамо Србија

13 ГОДИНА СЕ КРИЈЕ ПОЛИТИЧКА ПОЗАДИНА УБИСТВА ЂИНЂИЋА: Политичари и део полиције спречавали истрагу!

Фото: Јутјуб

Данашње скупштинско заседање биће истроријско јер ће народни посланици гласати о формирању анкетног одбора који би се бавио коначним откривањем пуне истине о политичкој позадини и налогодавцу атентата на бившег премијера Зорана Ђинђића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Курир је ујединио све српске политичаре, који су подржали оснивање анкетног одбора како би се коначно пронашао прави убица премијера, који је још међу нама, има велики политички утицај и после 13 година вешто спречава да истина дође на видело.

Након нових сазнања и бројних сведочења да се досад ћутало о свим детаљима и политичкој позадини атентата, постоји значајна политичка подршка, укључујући и ону с највиших инстанци у држави, да се једном за свагда дође до свих одговора, који се скривају од очију српске јавности.

Подсетимо, ни после пет година откако су Ђинђићеве мајка и сестра поднеле кривичну пријаву против Небојше Човића и Велимира Илића, тај предмет стоји по страни, а надлежни никада до краја нису истражили све детаље политичке позадине убиства.

Бањац: Вршен велики притисак да се не испитају се околности у вези са убиством

Бивши начелник УБПОК Боро Бањац потврдио је за Курир да је вршен велики притисак да се не испитају се околности у вези са убиством, као и да им је забрањено да саслушају МИлорада Улемека Легију у вези са тим.

– Неки политичари, али и високопозиционирани људи у полицији, никоме од нас нису дали да причамо с њим, а управо је он био последња карика коју смо могли да испитамо – рекао је Бањац.

Ђукановић: Откријте ко је убио Ђинђића да вам се опет не понови!

Није добро што убиство Зорана Ђинђића није расветљено до краја. Ако Србија себи не одговори на то питање, нажалост, може се суочавати с поновљеним проблемима, поручује Мило Ђукановић, бивши премијер Црне Горе у ексклузивном интервјуу за Курир!

Тадић спречио инцијативу за откривање политичке позадине атентата

Бивши председник демократа Борис Тадић лично је спречио да Демократска странка покрене иницијативу да се до краја истражи политичка позадина убиства премијера Зорана Ђинђића.

Наш лист је из неколико извора добио потврду да се такав предлог нашао на дневном реду седнице Председништва ДС, којом је председавао Тадић као тадашњи председник странке. Међутим, како су нам открили, Тадићева процена је била да је за такво инсистирање још рано.

Живковић: Зашто тужилаштво 13 година не решава политичку позадину убиства Ђинђића

Лидер Нове странке Зоран Живковић у разговору за Радио Слободна Европа поставља питање зашто 13 година од убиства Ђинђића није откривена политичка позадина.

„Ја видим већи проблем у томе што надлежно тужилаштво и други органи надлежни за истраживање политичке позадине атентата на Зорана Ђинђића ћуте већ тринаест година. Сваки медиј, па и Курир, има право да покрене тај процес, а оно што би било логично и једино добро јесте то да у року од седам до десет дана надлежно тужилаштво каже има ли ту нечега или нема, да се на ту тему – дакле, да ли Човић има било какве везе са атентатом на Ђинђића – стави тачка“, рекао је Живковић.

Јовановић: Тужилаштво има доказе, али по томе нико није желео да поступи

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић рекао је да Небојша Човић био део злочиначког удружења које је одговорно за убиство бившег премијера Зорана Ђинђића.

„Тужилаштво има материјалне доказе и изјаве сведока-сарадника, али по томе нико није желео да поступи. Раде Марковић понудио је да буде сведок на околности на убиство Ђинђића и на оно што је томе претходило, па су на то органи ове земље окренули главу“, казао је Јовановић.

Красић: Пре 7 година смо захтевали да се испитају та сазнања

Функционер СРС Зоран Красић тврди да су пре седам година у Скупштини захтевали да се испитају та сазнања.

– Тада су наши чланови Одбора за контролу служби безбедности тражили да се објави извештај акције „Мачва“, јер доказују да је Човић био умешан у убиство Ђинђића. Међутим, сви су се оглушили о те наше захтеве – каже Красић.

Овим тврдњама иде наруку и то што су мајка и сестра покојног премијера Мила и Гордана Ђинђић Филиповић 2011. поднеле кривичну пријаву против Човића и Велимира Илића и захтевале да се утврди политичка позадина његовог атентата. Међутим, ни после пет година није се поступило по тој пријави, а у међувремену је Мила Ђинђић умрла, не дочекавши потпуну истину о убиству свог сина. Такође, у међувремену је умро и адвокат Срђа Поповић, који је у име Ђинђићеве мајке и сестре поднео пријаву Специјалном тужилаштву.

Извор:Курир.рс