Издвајамо Свет

3.000 џихадиста се предало сиријској армији, Асад долази у ослобођени Алепо!

Током прошле ноћи ослобођено је 85% Алепа. Сиријски председник Башар Асад изразио је жељу да посети град.

Током претходног дана ослобођено је још неколико четврти у Алепу, док укупна површина територије под контролом владе износи 85%. Током ноћи властима су се предале на хиљаде терориста, они су са својим породицама послати у Идлиб. Према процени руског центра за помирење, оружје је предало око 3.000 побуњеника широм землје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након планиране акције гранатирања руске болнице, што је требало да поремети руске планове у Сирији, Обамина администрација је најавила да не жели да одржи консултације са Русијом и повукла последње понуде за решавање ситуације у Сирији, које је претходно шеф Министарства спољних послова Русије Сергеј Лавров описао да “су у складу са приступом, које су руски стручњаци давно предложили и заступали на преговорима са Американцима”.

Међутим, све ово је, на потпуно другачији начин, имало утицаја: уместо да као атлантистичка организација, најаве крај мисије, или бар примирје, што је Запад покушавао да издејствује и на шта је јуче НАТО позвао Русију, руски Министар спољних послова Сергеј Лавров најавио је потпуно уништење терориста који су остали у граду.

То је изазвало велику панику међу криминалцима и њиховим заштитницима, који су почели да дају контрадикторне изјаве и праве последње трзаје. Упркос чињеници да су из града изашли сви терористи који су то желели, Обамина администрација покушава да постигне повлачење свих милитаната, међу којима наравно, могу бити и амерички инструктори, чије је постојање тамо раније негирано.

Министарство одбране Русије саопштило је о смрти другог руског официра, пуковника Руслана Галитског, који се налазио у Алепу са групом војних саветника. Он је преминуо у болници због повреда задобијених током гранатирања стамбених квартова, које су извели терористи из “наоружане опозиције”.

Лекари су се борили за његов живот неколико дана.

Сиријска војска наставља офанзиву на свим фронтовима. Тренутно је у потпуности одблокиран пут Кастело на северу Алепа. Одбијен је напад екстремиста у северним регионима. Ослобођен је историјски центар Алепа, који су побуњеници држали четири године.

Дакле, упркос информационој подршци коју Запад пружа терористима на друштвеним мрежама и медијима, деморализација милитаната достигла је високи ниво.

Са друге стране, владине снаге, насупрот томе, верују у брзу победу. Саопштено је о намери власти да отворе додатне хуманитарне коридоре.

Председник Башар ал-Асад саопштио је о својој одлуци да посети град у блиској будућности.

Највероватније да ће у блиској будућности милитанти и Запад у агонији предузети неке  нелогичне акције. Вашингтон, и евентуално неке друге западне и арапске земље ће покушати да поново поремете планове Русије, Сирије и Ирана, а терористи ће покушати да нападну коалиционе снаге.

Највероватније да напади неће бити усмерени ка војсци, већ ка цивилном становништву и представницима руске хуманитарне мисије, који се не боре, јер ће њихов главни циљ бити да подигну морал бораца и застраше свет, а не да постигну војне циљеве. Што се тиче борбених дејстава, победа Дамаска  се не доводи у сумњу.

 

Извор: Катехон