Издвајамо Србија

АДВОКАТ ПОРОДИЦА УБИЈЕНИХ ГАРДИСТА: Тражићемо саслушање ВУКА ЈЕРЕМИЋА!

Фото: Јутјуб

Олгица Батић, адвокат породица убијених гардиста, истакла је да је мало чудно што је Вук Јеремић, тадашњи саветник председника Србије Бориса Тадића, сазнао шта се догодило у тајном војном објекту “Караш” у Београду пре начелника Генералштаба Бранка Крге

Адвокат породица двојице убијених гардиста 2004. године у Топчидеру Оглица Батић изјавила је данас да ће тражити нову реконструкцију догађаја у касарни на Топчидеру, као и саслушање тадашњег саветника председника Србије Вука Јеремића, који је о убиству обавестио начелника Генералштаба Бранка Кргу.

Батићева је је рекла да Крга тог дана није био у Србији.

– Мало је чудно да кабинет председника државе пре начелника Генералштаба сазнаје о том догађају – рекла је Батићева.

На инсистирање водитеља да каже какве везе са тим догађајем има Андрићев венац, она додаје:

– То је Вук Јеремић, он је јавио. И то је Крга рекао да му је симптоматично како се он о тако нечем обавештава преко саветника председника. И ја се питам. Предложили смо да Вук Јеремић буде саслушан, али тужилаштов то до сада није урадило.

Јеремић је служио цивилни војни рок у Кабинету тадашњег председника Србије Бориса Тадића, а гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић су нађени мртви пре 12 година, после пуцњаве у кругу тајног војног објекта “Караш” у Београду.

Иначе, форензичка анализа у 3Д технологији, која је Батићевој основ за захтев да се поново обави реконструкција догађаја, биће приказана данас на конференцији за новинаре у Београду.

Батићева за ТВ Пинк каже да ова анализа указује на закључке који су супротни оним које је својевремено урадила војна комисија.

Чињеница је, каже, да гардисти нису имали међусобни контакт и да је јасно да је гардисте убила трећа особа. Она је подсетила да током истраге нису изузети тргови ДНК анализе, али да ће оштећени предложити извођење низа радњи и доказа, практично нову реконструкцију догађаја.

Не знам што се овде компликује читава ситуације јер постоји довољно материјалних доказа да се пређе у нову фазу – рекла је Батићева и поновила да је гардисте убила трећа особа, те да је реч о НН лицу.

На инсистирање да каже да ли сумња ко би могла да буде та особа, Батићева је рекла да мисли да је рано за било какве закључке.

Имам нека своја интимна мишљења која не желим да износим јавно – прецизирала је Батићева.

Батићева каже да ће вршити притисак на правосудне органе, али је приметила и да када год се обрате тужилаштву или надлежним институцијама у вези са неким питањима и предлозима, не добијају одговоре ни писане ни усмене.

Нова 3Д техника форензицке анализе показала је, наиме, да су гардисти који су пронађени у кругу војног објекта у Београду ипак убијени, тврди Ненад Шипка, директор Центра за форензицка истраживања из Новог Сада.

Он је најавио да ће, на основу списа добијених од адвокатске канцеларије и трагова у записницима, данас приказати да је званична теорија о смрти српских војника Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића неодржива, тј. да Јаковљевић није могао да изврши самоубиство.

Извор:Телеграф.рс / Танјуг

loading...
Loading...