loading...
Издвајамо Србија

АМЕРИКАНЦИ У ШОКУ, ПУТИН ИХ ОПЕТ ИЗНЕНАДИО: Ево кога је послао у Алепо да сломи џихадисте… (ВИДЕО)

Велики број војних стручњака, укључујући и иностране, сматрају да ефикасне операције руске Спецназ јединице стоје иза недавних великих успеха сиријске војске у источном Алепу. Један број знакова је забележен, што је довело до таквог закључка.

Пре свега, стручњаци сматрају да би изузетно прецизни ваздушни напади руских и сиријских ваздухопловних снага били немогући без прецизног рада осматрача на првој борбеној линији, па чак и иза непријатељских линија. С обзиром да сиријска војска нема такво искуство, нико није у стању да испуни такве задатке осим руских специјалних снага.

Друго, релативно скоро – у ствари, непосредно пре побуне источних округа Алепа – друштвени медији су били пуни извештаја од стране милитаната о атентатима на десетине злогласних лидера терористичких групација.

Неки од њих су ликвидирани током ноћи помоћу снајперских пушака великог калибра и дугог домета, док су други погинули након што су погођени прецизно вођеном муницијом док су се јављали на телефон или користили сателитску комуникацију… Рукопис руске Спецназ је такође евидентан у овим “техничким неутрализацијама.“

Осим тога, званични извори у руском министарству одбране су “невољно“ потврдили да постоје руске Спецназ јединице у Сирији које активно деле своје искуство са сиријским колегама. Најискуснији официри раде као саветници команданата специјалних јединица Сиријско-арапске Републике.

На пример, руски командант групе војника у Сирији, генерал-пуковник А. Дворников, изјавио је у интервјуу: “Наше јединице за специјалне операције раде на територији Сирије. Они обављају извиђање за мете руских ваздушних бораца, усмеравају авионе ка њиховим циљевима у удаљеним подручјима и решавају друге посебне задатке.“

На снимку се види прецизност руских и сиријских ваздушних напада у Алепу, где ракете прецизно погађају групе и возила оружаних банди избегавајући наношење значајне штете градској инфраструктури.

Рад непознатих бораца специјалних снага у Алепу, за које стручњаци кажу да “уопште нису сиријске,“ је такође ухваћен на видеу.

 

Извор: Wебтрибуне.рс