Издвајамо Свет

АМЕРИЦИ ПРЕТИ ХАОС: Најмоћнија обавештајна служба на свету кренула против Трампа, велика неизвесност

Електори још нису ратификовали резултате избора у САД, а према новим информацијама, затражили су извештај обавештајне агенције о вези Доналда Трампа и Русије.

“Писмо електора поставља врло тешка питања везана за националну сигурност”, рекао је бивши директор кампање Хилари Клинтон Џон Подеста.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Електори имају одговорност пред уставом и ми подржавамо да добију одговоре на питања која поставе.”

То је био и први пут да се штаб Хилари Клинтон огласио о овом електорском захтеву.

“Сваки дан у октобру наша кампања је доживљавала нападе из Русије с јасним циљем да помогне Доналду Трампу”, рекао је Подеста.

“Упркос нашем указивању, овоме се није посвећивало довољно пажње у медијима. Сада знамо и да је ЦИА препознала мешање Русије у наше изборе као помоћ Доналду Трампу. То би требало да смета сваком Американцу”, нагласио је он.

Готово 10 чланова електорског већа затражило је извештај америчке обавештајне агенције о истрази коју спроводе у вези с повезаношћу Трампа с Русијом.

“Да, ми електори би требало да имамо привремено безбедносно одобрење да бисмо остварили своју уставну дужност и ревидирали чињенице ‘спољне укључености’ у изборни процес у САД, а обавештајне агенције би требало да декласификују што више података да би и амерички народ могао да сазна истину о изборима”, рекла је Кристин Пелос.

Подсетимо, ЦИА је закључила да је Русија интервенисала на председничким изборима у САД како би Трамп победио и то не само да би подрили поверење у амерички изборни систем.

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп описао је закључак Централне обавештајне агенције да је Русија умешана у америчке председничке изборе као “смешан”.

 

Извор: Б92/Индеx