Издвајамо Свет

АМЕРИЦИ ПРЕТИ ХАОС: Најмоћнија обавештајна служба на свету кренула против Трампа, велика неизвесност

Електори још нису ратификовали резултате избора у САД, а према новим информацијама, затражили су извештај обавештајне агенције о вези Доналда Трампа и Русије.

“Писмо електора поставља врло тешка питања везана за националну сигурност”, рекао је бивши директор кампање Хилари Клинтон Џон Подеста.

“Електори имају одговорност пред уставом и ми подржавамо да добију одговоре на питања која поставе.”

То је био и први пут да се штаб Хилари Клинтон огласио о овом електорском захтеву.

“Сваки дан у октобру наша кампања је доживљавала нападе из Русије с јасним циљем да помогне Доналду Трампу”, рекао је Подеста.

“Упркос нашем указивању, овоме се није посвећивало довољно пажње у медијима. Сада знамо и да је ЦИА препознала мешање Русије у наше изборе као помоћ Доналду Трампу. То би требало да смета сваком Американцу”, нагласио је он.

Готово 10 чланова електорског већа затражило је извештај америчке обавештајне агенције о истрази коју спроводе у вези с повезаношћу Трампа с Русијом.

“Да, ми електори би требало да имамо привремено безбедносно одобрење да бисмо остварили своју уставну дужност и ревидирали чињенице ‘спољне укључености’ у изборни процес у САД, а обавештајне агенције би требало да декласификују што више података да би и амерички народ могао да сазна истину о изборима”, рекла је Кристин Пелос.

Подсетимо, ЦИА је закључила да је Русија интервенисала на председничким изборима у САД како би Трамп победио и то не само да би подрили поверење у амерички изборни систем.

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп описао је закључак Централне обавештајне агенције да је Русија умешана у америчке председничке изборе као “смешан”.

 

Извор: Б92/Индеx

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2016.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031