Издвајамо Србија

БАГЗИ ИЗЈАВОМ ШОКИРАО СРБИЈУ: Уплео Цецу у убиство Ћурувије, поменуо и Шешеља – овај му одмах одговорио!

Сведочећи о убиству власника Дневног Телеграфа и новинара Славка Ћурувије некадашњињи припадник земунског клана Дејан Милековић Багзи рекао је да певачица Светлана Ражнатовић Цеца била са њим, Милорадом Улемеком Легијом и Душаном Спасојевићем Шиптаром у колима када су ишли на концерт Горана Бреговића у Нови Сад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Легија је касније у кафићу Бомбај, кад је била и Цеца присутна, као и остали чланови земунског клана видео Курака у том клубу и рекао нам „Овај човек је убио Ћурку“ (мислећи на Ћурувију) – изјавио је Багзи.

Подестимо, и Милош Симовић је на саслушању које је дао у Забели описао посету концерту у Новом Саду.

– Октобра 2002. године враћали смо се из Новог Сада са концерта Горана Бреговића и свратили смо у клуб „Бомбај“ – испричао је Милош Симовић. – Тада сам чуо да је Мики Курак учествовао у убиству Ћурувије. У једном тренутку пришла су нам два момка, Легија ме је упознао са њима, а када су отишли рекао ми је: „Запамти их добро, они су урадили Ћурку, треба да се почисте, не сме да буде грешке“. Обавестио сам Владу Милисављевића и брата Александра да имамо задатак да убијемо Ромића и Курака. С тим што је Легија казао да је Курак приоритет за ликвидацију, јер ће Ромића лакше да нађу.

Истог дана је саслушан и Милошев брат Александар, који је дао идентичан исказ.

Одговарајући на питања адвоката одбране оптужених за убиство новинара Славка Ћурувије Багзи је казао да је Душан Спасојевић Шиптар давао информације о убиствима Земунског клана лидеру СРС Војиславу Шешељу, што је овај касније објављивао наводећи да их је добијао од „лауфера“, што је Шешељ оповргао.

– Багзи је лажни сведок! Ја јесам примао неке информације од Душана Спасојевића, али то је било негде од краја августа 2002. па до фебруара 2003. године. Раније – никада ништа! Кад се пореде информације које сам добијао преко система „лауфер“, а лауфер није један човек – то нису информације које су могле да потичу од Душана Спасојевића. Багзи измишља, очигледно да би себе заштитио. Он је учествовао у многим криминалним радњама и убиствима и нема основа да му се даје таква заштита – рекао је Војислав Шешељ за портал „Србија данас“.

Шешељ је након тога подсетио зашто је и како дошао у контакт са Спасојевићем – посредством Градише Катића.

– Крајем августа 2002, мој услов је био да се састанемо, да би Петар Панић оповргао све што је лагао раније о мени у новинама. Онда је Панић одржао конференцију за штампу у Медија центру, где је све оповргао, да би тад дошло до нашег првог сусрета на лакат кривини у Земуну, на новосадском ауто-путу. Још су после била два или три контакта, али то је после било у мојој кући. Последње је било у другој половини фебруара, кад је дошао да инсистира да не идем у Хаг, него да ме они склоне у базу црвених беретки у Кулу – подсетио је Шешељ.

– Дакле, нема елементарне логике у том Багзијевом коментару. Нешто података сам добио од Душана Спасојевића, али то је било око покушаја отмице Милошевића, о обећаној награди, о везама са Ђинђићем, о разлозима сукоба унутар сурчинског клана. Некад је био само један клан и то сурчински, до половине 2002. године. Онда су се сукобили и одвојио се земунски клан – рекао је Шешељ.

Извор: Србија данас