Издвајамо Србија

БАЦАЊЕ ПАРА НА ВУЧИЋЕВО ИЗБОРНО ЛУДИЛО: Пет пута смо могли да обновимо све школе и болнице!

Сваки пут када премијер Александар Вучић схвати да му се дрма фотеља и изазове расписивање ванредних парламентарних избора, грађани Србије у бунар баце више милијарди динара. 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тек што је актуелна Влада Србије по ко зна који пут “прославила” 100 дана “успешног” рада, појављују се приче да ће у 2017. години, заједно са редовним председничким изборима, бити расписани и ванредне парламентарни избори.

Вучић је преко својих медија пустио буву да ће ванредни парламентарни избори бити одржани 9. априла идуће године јер постоји озбиљна могућност да Вук Јеремић однесе победу на председничким изборима.

Он је почетком ове године молио грађане да му повере још један цео мандат, иако је од ванредних избора 2014. године прошло свега две године.

Грађани су на ванредне изборе 2014. године бацили нешто више од две милијарде динара. Те паре су узалудно потрошене, будући да је Вучић две године касније опет изазвао ванредне изборе.

На изборе 2016. године грађани су бацили још две милијарде динара.

Зарад поређења, на обнову земље после поплава 2014. године потрошено је око две милијарде динара. Дакле, обнова земље после највеће природне катастрофе коштала нас је колико и Вучићеви ванредни избори.

За исте паре смо 2016. године још једном могли да обновимо земљу, будући да су нас и овогодишњи ванредни избори коштали око две милијарде динара.

Уколико Вучић и идуће године изазове расписивање ванредних избора, долазимо до закључка да ће грађани Србије у року од три године због Вучићевих избора у бунар бацити око шест милијарди динара!

Према предлогу буџета за 2017. годину, за Канцеларију за управљање јавним улагањима издвојено је 1,19 милијарди динара. Како је Вучић најављивао током овогодишње предизборне кампање, тај новац би требало да буде употребљен за обнову свих школа, амбуланти и болница.

Сећате се Вучићеве предизборне мантре: “Ја сам премијер за тоалете, али за уредне и чисте тоалете”?

Ако обнова свих школа и болница кошта 1,19 милијарди динара, сами изведите рачуницу шта смо све могли да обновимо са четири милијарде динара, односно шест милијарди динара уколико буду расписани ванредни избори 2017. године.

Степен Вучићеве бахатости са народним парама је невероватан.

Сваки пут када осети да му се дрма фотеља, Вучић баци две милијарде народних динара за опстанак на власти!

 

Извор: Телепромптер.рс