Издвајамо Свет

БЕРЛИНСКИ НАПАДАЧ УБИЈЕН У МИЛАНУ: Италијански министар полиције званично потврдио!(ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Италије Марко Минити потврдио је да је у Милану убијен осумњичени за напад на божићни вашар у Берлину, Тунишанин Анси Амри.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, на конференцији за штампу, подвукао да је „без сенке сумње“ идентификован Амри, иста особа која је у понедељак увече починила напад у Берлину. Минити је рекао да је Амри убијен у пуцњави након што је је његово возило заустављено приликом рутинске полицијске контроле, око 3:00 после поноћи.

ада му је тражени докумнти, Амри је из ранца извукао пиштољ и почео да пуца. Том приликом је један полицајац рањен у раме. Полицајци су узвратили ватру и убили Амрија. Минити је рекао да је професионално деловање и сарадња свих безбедносних снага у Италији омогућила је да се брзо пронађе и неутрализује особа за којом је расписана међународна потерница.

„Италија мора бити поносна на свој безбедносни апарат“, рекао је он и додао да је посебно „задовољан и радостан“ што је италијанска полиција успела да заустави особу која је у Берлину починила злочин. Минити је нагласио да је полиција проследила читав случај тужилаштву, које спроводи даљу истрагу. Он је указао да су и немачким властима прослеђене све информације о овом случају.

„Немачке власти смо одмах информисали и успоставили контакт на политичком и полицијском нивоу“, додао је Минити.

Он је захвалио је чуварима реда на веома професионалном деловању, додавши да је у три сата ујутро у окршају са полицијом у Милану убијен Амри, додајући да је задовољан „овим исходом“. Минити је посебно захвалио полицајцима који су зауставили Амрија и пожелео је брз опоравак повређеном чувару реда. Он је казао да се чуо с њим и захвалио на храброј интервенцији, те му пожелео сретан Божић.

„Захваљујући нашој полицији можемо у миру да прославимо Божић“, нагласио је Минити.

Више италијанских медија потврдило је данас да је Тунишанин убијен, али се спекулисало како се то десило. Тако је италијански магазин Панорама објавио да је Амри убијен током рутинске саобраћајне контроле

Наиме возило у којем је био је зауставила саобраћајна полиција око 3 часа изјутра.

Он је тада извадио пиштољ и пуцао у полицајца за воланом који је рањен али није животно угрожен.

Италијански министар унутрашњих послова држаће конференцију у Риму данас, потврђено је агенцији.

С друге стране, лист „Коријере дела сера“ објавио је да је неидентификовани мушкарац „највероватније северноафричког порекла“ убијен када су полицајци желели да га идентификују на једном од миланских тргова.

Лист наводи да се ради о младићу између 20 и 30 година, који је изненада извадио пиштољ и почео да пуца по полицији уз повике „Алаху акбар“. Они, такође, наводе да је један полицајац рањен.

Извор:Курир.рс