Издвајамо Србија

БРАВО СРБИ! Неколико стотина људи чека да ода почаст убијеном руском амбасадору!

Заставе Србије и Русије (фото:ЈуТјуб,пиззап)

Више стотина људи стрпљиво чека испред Амбасаде Русије у Београду како би одали почаст убијеном руском амбасадору у Анкари Андреју Карлову.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађани Србије полажу цвеће и пале свећа изражавајући солидарност са братским руским народом због бруталног убиства амбасадора Русије у Анкари Андреја Карлова.

Многи од њих чекају у реду како би се уписали у Књигу жалости која је је тим поводом јуче отворена у Амбасади Руске федерације у Београду.

У Књигу жалости данас се уписала и председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

– У име Народне скупштине Републике Србије и лично име изјављујем искрено и дубоко саучешће поводом бруталног убиства амбасадора Андреја Карлова Руској Федерацији и грађанима ваше државе. Рад и мисија амбасадора посвећена је миру и разумевању народа и држава. Зато је овај терористички акт напад на све цивилизацијске вредности нашег света. Одговор и борба против тероризма мора бити јака, солидарна, уједињена и заједничка – написала је председница парламента.

У књигу жалости уписао се и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

– Дубоко нас је потресла вест о мучком убиству нашег колеге Андреја Карлова, амбасадора Русије у Анкари. Овај злочин карактеришемо као гнусни акт тероризма, а невина жртва је човек који је читав радни век провео бавећи се стварањем мостова међу народима и државама – написао је Дачић.

Он је навео да ће Андреј Карлов остати у сећању као професионалац и частан човек, кога ћемо памтити као пријатеља наше земље према којој се односимо са великим поштовањем, обављајући дужност директора Конзуларног департмана у Министарству иностраних послова Руске Федерације.

– Изражавам најдубље саучешће породици цењеног колеге, припадницима Министарства иностраних послова Руске Федерације и руском народу – уписао је шеф српске дипломатије у Књигу жалости.

 

Извор: Танјуг/ Информер