Издвајамо Србија

БРАВО ЗА НОВОСАЂАНЕ!Не желе градски дочек Нове године, па су покренули петицију ИЗ ЈЕДНОГ ПРЕДИВНОГ РАЗЛОГА!

Циљ је, каже иницијатор петиције Немања Остојин, омогућити неком малишану да здрав дочека сваку наредну Нову годину

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Група Новосађана покренула је петицију да се одустане од организовања прославе Нове године на Тргу слободе и да се новац намењен слављу проследи у хуманитарне сврхе.

Новосађани, окупљени у неформалној групи Новосадска патрола, поручују да је грађанима доста шунда и кича који красе сваку прославу Нове године, као и програма који “интелектуално задовољава стварно само мали број Новосађана”.

Циљ је, каже за 021.рс иницијатор петиције “Нећу прославу, хоћу да помогнем” Немања Остојин, омогућити неком малишану да здрав дочека сваку наредну Нову годину, уместо да се слави једно вече после ког проблеми које имамо свакако остају.

– Петиција је покренута пре два дана, али је идеја настала пошто смо видели да се неке градске управе у Србији одлучују да новац намењен прослави Нове године усмере у куповину опреме за болнице и хуманитарне сврхе. Ово је наш покушај да помогнемо угроженима, који су осуђени на лечење своје деце СМС порукама – послали смо јуче мејл градоначелнику Новог Сада са истим захтевима и видећемо да ли ће наши напори уродити плодом – каже Остојин.

Он додаје да се огромне суме троше и на куповину новогодишњих украса.

– Све то лепо изгледа, али ми од тога немамо ништа. Не знамо ни да ли тај новац за куповину украса заиста у целини оде у ту сврху или негде другде – поручује овај грађанин.

Извор:Телеграф.рс