Издвајамо Свет

БРИТАНЦИ ЋЕ БИТИ ПРВИ КОЈИ ЋЕ ИСКУСИТИ РУСКИ ОГАЊ: После Сирије специјалце послали и у Украјину да провоцирају Русију!

Британија ће продужити програм обуке украјинске војске за још једну годину због претњи које могу доћи из суседне Русије, рекли су из британског Министарства одбране.

“Како Украјина наставља да се носи са агресивном и провокативном Русијом, министар одбране Мајкл Фалон је потврдио да ће британско особље остати у земљи до почетка 2018. године, настављајући обуку оружаних снага Украјине,“ наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Програм вежби укључује обуку за откривање мина и других експлозивних направа, да обезбеди логистику и оперативно планирање. Очекује се да ће обука укључивати више од пет хиљада припадника украјинске војске, што је хиљаду више него што је првобитно планирано до марта 2017. године.

“Продужење програма вежби за оружане снаге Украјине значи да ми подржавамо Украјину, и остајемо посвећени њеном суверенитету, независности и територијалном интегритету пред руском војном експанзијом. Овај програм ће пружити прилику хиљадама украјинских војника да прођу кроз обуке најбољих оружаних снага у свету,“ рекао је Фалон.

Британије је почела програм обуке украјинске војске 2015. године.

 

Извор: Wебтрибуне.рс