Србија

Брутални кољач ИСИС-а се крије у Србији: Обавештене тајне службе, сви у страху од крвавог убице

Лавдрим је заповедник терористичке групе ИСИС-а познате под називом “Балканска бригада” и од августа 2014. године је на потерници Интерпола

Лавдрим Мухаџери (27), један од значајнијих припадника Исламске државе у Сирији, вратио се на Косово, пише италијански Л’Еспрессо.

Италијанске власти су одмах о томе обавестиле тајне службе на Косову, у Македонији и Албанији. Мухаџери је на Косово наводно дошао средином новембра.

Он је заповедник терористичке групе ИСИС-а познате под називом “Балканска бригада“. Планирао је напад на израелске репрезентативце у Албанији. Тај је напад откривен на време и спречен. Мухакшери је познат и под именом Абу Абдулах ал Косово и надимком “Кољач из Качаника“.

У Сирију је први пут отишао 2012. године, а пре тога је радио за НАТО у Авганистану. Мухаџери се у октобру 2013. године појавио на клиповима ИСИС-а, а на једној од тих снимака се види како се жртвама секу главе. Од августа 2014. године је на потерници Интерпола. Последњи пут је виђен у јавности пре годину дана у Мосулу.

Извор: Telegraf.rs
loading...
Loading...