Издвајамо Србија

ЧУДО НА СВЕТОГ НИКОЛУ: Бака Миланка залутала на Тари на МИНУС ДВАДЕСЕТ, а онда… НЕОЧЕКИВАНО!(ВИДЕО)

Херојски подвиг фочанских спасилаца препричава цео регион. Након три дана и две ноћи, баку Миленку Топаловић спасили су из кањона Таре, где се ноћу температура спусти и до минус 20 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чланови Спасилачког клуба „Волф“ уз помоћ мештана Челебића, пронашли су старицу која је у хладноћи, чудом, преживела на само десетак корака од хировите реке. Миленка се након болнице опоравља окружена топлином и љубављу код сина Радована и његове породице.

Присећа се како је било – чувала је овце које су како каже кренуле својим путем. Изгубила се пратећи звоно и нашла на обали другог по величини у свету кањона Таре. Деценијама је чувала овце, али ово никад није доживела. Чудом је каже преживела.

„Богами осећам се мало слабије, боље видим иде на мало подигну мало прошетам и ако се за нешто држим тако прођем“, навела је старица Миленка Топаловић.

Нечег сличног не сећају се ни најстарији у овом крају. Чудом сматрају и то што су мештани имали и храбре „фочанске вукове“ који су им притекли у помоћ.

„Много им хвала управо да није њих било иако је нас сваки дан 30 до 40 тразило али да је они нису видели са чамца ми пешице бисмо је прошли“, рекао је Радован Топаловић.

У Спасилачком клубу „Волф“ кажу није било лако најпре ронити хировитом Таром и са чамца надгледати шумом обрасле обале. Четворица вукова предвођених Ненадом Иконићем – Кристиан Милосављевић, Милош и Димитрије Остојић успешно су оверили и ову мисију.“

Десило се чудо које нисмо ни очекивали нађемо жену десет до 15 метара од обале између два камена имали смо велику срећу да је приметимо“, рекао је Ненад Иконић, председник Спасилачког клуба „Волф“.

И тако – након прве помоћи и окрепљења чамцем до следећег пристаништа и онда уз литице до куће.

Извор:РТРС