Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ПРАВО У ЦЕНТАР: Оружје из Русије смета онима који су слабили нашу Војску и онима из НАТО пакта који помажу Хрватима!

ПОТПРЕСЕДНИК Владе Србије и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић вечерас је у Јагодини на новогодишњем коктелу оценио да је договор Србије с Русијом о авионима „историјски“, а да смета онима који су десетак година од 2000. године „слабили српску војску“, као и „онима из НАТО пакта који помажу Хрватима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић је на коктелу који је приредио председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма рекао да је чуо „разне коментаре“ поводом набавке ловачких авиона из Русије, али, како је рекао, споразум о томе је „знак високог поверења и сарадње Руске Федерације и Србије“ и „историјски потез“.

„Они који су дали Хрватима хеликоптере и они из НАТО пакта који помажу Хрватима, сада се буне зашто ми само јачамо Србију и ослањамо се у томе на Русију“, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да „они раније то нису хтели, нису смели или нису могли“, док „ми данас и хоћемо и смемо и можемо да се поносимо сарадњом с Руском Федерацијом, Кином и другим нашим пријатељима“.

„Они који данас то нападају, све су учинили од 2000. године, па у наредних десетак година, да ослабе српску војску, да је униште, да је сведу на војску с таквим особинама и квалитетима да уопште не може да одбрани Србију. Ми желимо да Србија буде јака да бисмо је одбранили, а не да бисмо било кога другог нападали“, казао је Дачић.

Наставио је рекавши: „Данас смо доживели да онима који су вршили геноцид и холокауст над Србима, Јеврејима за време Другог светског рата у Хрватској, сада сметају чак и чоколадице из Србије“.

„Ми немамо тај комплекс. Ми се залажемо да Србија буде велика, не по територији, него да нас поштују, и по томе да имамо највећи степен развоја и надам се да ћемо у будућности бити лидери у региону“, казао је Дачић.

Врх НАТО је, иначе, избегао да званично коментарише руско поклон-оружје Србији.

Портпарол западне војне алијансе само је рекао: „То је билатерално питање између Србије и Русије“.

 

 

Извор: факти.орг