Издвајамо Србија

ДАЧИЋ У ПАНИЦИ МОЛИО ВУЧИЋА: Не расписуј изборе!

Премијер Србије и лидер СНС Александар Вучић и шеф дипломатије и председник СПС Ивица Дачић тајно су се састали прошлог викенда у четири ока у државној вили „Бокељка“, а највећи део времена потрошили су на разговор о изборима. Сусрет с лидером напредњака шеф социјалиста покушао је да сакрије чак и од својих најближих сарадника из странке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Курир открива да су се Вучић и Дачић потрудили да њихов сусрет остане у конспирацији. У међувремену је Куриру та информација потврђена из два независна извора. Дачић је на састанку негодовао због могућности расписивања парламентарних избора заједно с председничким.

– Вучић и Дачић су се видели у суботу увече, јер је прошле недеље одједном искрсло питање парламентарних и београдских избора заједно с председничким. Управо су о томе највише и причали: шта ако буду општи избори, како ће владајућа коалиција наступати на председничким изборима, да ли су избори уопште потребни Србији… Као и прошлог пута, Дачић је рекао да је против поновног мерења воље грађана, али и да ће председнички кандидат бити онај за кога се Вучић одлучи – каже извор истог листа упућен у детаље разговора.

Зид ћутања
Супротно вољи актера овог сусрета, убрзо су и остали чланови владајуће коалиције, али и највиши функционери СПС и СНС, сазнали да су се Вучић и Дачић видели.

– Најзанимљивије је што је Дачић крио од својих у странци да се видео с Вучићем, вероватно зато што од њих трпи притисак да СПС има свог кандидата на председничким изборима. Када је информација процурила, Ружић је позвао Дачића и питао га: „Је ли, Ивице, како је било на састанку с Вучићем?“ – открива саговорник за исти лист.

Извор: Курир