Издвајамо Свет

ДЕСНИЧАРИ НАПАЛИ МЕРКЕЛОВУ:“Канцеларко, ваше руке умрљане су КРВЉУ НЕДУЖНИХ НЕМАЦА“

Ултрадесничарска партија Алтернатива за Немачку (АфД) издала је саопштење недуго након терористичког напада у Берлину који је извршио мигрант из Пакистана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Терор је стигао међу нас. Радикални исламистички терористи напали су нас усред Немачке. Камион тежак 25 намерно је усмерен у гомилу људи. Десетине људи који су се само веселили Божићу желели да прославе празник здробљени су. Не можемо себи да приуштимо више илузија. Окружење у којима се овакви злочини развијају је систематски увезено у Немачку током последњих годину и по дана – изјавила је лидерка странке Фрауке Петри.

Петри је наставила са оптужбама и упоредила Немачку са Француском.

– Само погледајте шта се догађа у Француској. Божићни сајам није случајна мета, то је напад на нашу слободу и наш начин живота, али и на хришћанску традицију. Немачка је подељена око питања имиграције. Али тероризам ће нас приближити: ови терористи су безбожни људи – рекла је Петри и поново апеловала на увођење контроле на границама.

Лидерка АфД је рекла да све џамије у Немачкој у којима се проповеда џихад морају бити затворене, а да ће „сви муслимани који воле своју државу поздравити тај потез“.

– Немачка више није сигурна држава, а дужност канцеларке Ангеле Меркел је да вам то каже. Али она то неће учинити – рекла је Петри и поново напала политику отворених врата.

Маркус Прецел: Крв недужних Немаца је на Меркелиним рукама!

Маркус Прецел, евроскептични посланик у Европском парламенту жестоко је напао Ангелу Меркел после напада у Берлину, рекавши да је то искључиво њена одговорност.

– Када ће владавина права у Немачкој узвратити ударац? Када ће се овом проклетом лицемерју доћи крај? Ови људи су мртви због Ангеле Меркел, њихова крв је на њеним рукама – написао је Прецел на Твитеру.

Прецел је претходно захтевао да Немачка изведе војску на границе, која би отерала мигранте. Због тих коментара искључен је из Европске конзервативне и реформистичке партије у априлу 2016, али је убрзо примљен у Европску партију нација и слобода, којом председава лидерка Националног фронта Марин Ле Пен.

Извор:Блиц.рс