Издвајамо Свет

ДЕСНИЧАРИ ОПТУЖУЈУ МЕРКЕЛ ЗА МАСАКР У БЕРЛИНУ: Жртве називају „Меркелиним мртвацима“ а Ангелу приказују са… (ФОТО)

Ангела Меркел све је чешће на мети критика, углавном десничара који је проглашавају одговорном за нападе које су их извеле особе које су у Европу ушле у избегличко-мигрантском таласу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Европски шефови радикалних десничара осули су по Ангели Меркел последња два дана када је терориста из Туниса теретним камионом улетео на божићни сајам и тако усмртио 12 особа и повредио на десетине. Иако се не зна ко је одговоран за ову трагедију Меркеловој се замера политика отворених врата коју је заговарала и на европском нивоу током избегличке кризе.

Истина, Исламска држава преузела је одговорност за овај напад, али за очекивати је да ће преузети одговорност за сваки напад у западним земљама у ком има људских жртава, а не зна се кривац.

Након што је јуче Меркелову прозвао Марјус Прецел, члан радикално десне странке АФД, назвавши ове жртве „Меркелиним мртвацима“, на немачку канцеларку обрушио се и Герт Вилдерс, шеф радикално десне холандске Слободарске странке. Вилдерс је објавио провокативну фотографију која приказује Ангелу Меркел с траговима крви на рукама и лицу.

Претходно је затвитао „Мрзе нас и убијају нас. Нико нас не штити. Наше вође су нас издале. Треба нам политичка револуција. Треба да обранимо своје људе“.

Герт Вилдерс је прошле недеље проглашен кривим за дискриминацију и подстицање на мржњу против Мароканаца, али му није изречена никаква казна. Упркос томе, потпора јавности Вилдерсу и његовој странци и даље расте. Странка за слободу (ПВВ), дигла се с предвиђеног 27. места у парламенту, на чак 36, за време трајања суђења, чиме је постала најјача странка у земљи у сусрет изборима у наредне године.

Ангела Меркел раније се нашла и на мети критика из Баварске, од председника Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ) Хорста Сехофера, који од самог почетка важи као најжешћи противник избегличке политике савезне владе и канцеларке Ангеле Меркел, а који је затражио драстичан заокрет у усељеничкој и избегличкој политици Немачке.

„Ми смо због жртава, погођенеих и читавог народа дужни да нашу усељеничку и безбедносну политику променимо из темеља“, рекао је Сехофер уочи ванредне седнице владе савезне покрајине Баварске.

 

Извор: Курир