Издвајамо Србија

ДОДИК: Инцко је криминалац који чува плату од 25.000 евра!

Председник РС Милорад Додик каже да ће наставити да организује референдуме упркос претњама високог представника у БиХ Валентина Инцка да ће у том случају затражити војну интервенцију западних војних сила!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додик у интервјуу истиче да Инцко ни случајно не говори у име целе међународне заједнице и да су све његове изјаве последица жеље да сачува своју позицију и месечну плату од чак 25.000 евра.

– Нормално је да Република Српска и убудуће организује референдуме и о томе се неће питати Валентин Инцко. Нити он говори у име међународне заједнице, нити представља војну силу Запада. Што би рекао наш народ, он прети празном пушком…

Откуд сад одједном ове претње?

– Инцкова позиција је јасна. Његова плата од 25.000 евра директно зависи само од добрих односа са муслиманима у Сарајеву. Зато се и обрушава на РС, јер је то јако пријемчиво за Сарајево. Истина је, међутим, да је Инцко потпуно периферни политички фактор који је ту само да би лутао.

Рекли сте да су Инцкове речи заправо ставови Бакира Изетбеговића?

– Њих двојица су заједничка прича. Желе да униште РС! Инцкова мржња извире из сваке његове речи. Покушава да страшним лажима сачува позицију и придобије симпатије Сарајева. Инцко, као и сви други високи представници, јесу крупни међународни криминалци који су кршили и крше међународно право напакованим системом који важи само за РС! Уместо да тумачи Дејтон, што му је посао, он га злоупотребљава. Упркос томе, ми идемо својим путем и он је јачање институционалне снаге РС.

Ипак, западне агенције тврде да Инцко има овлашћење да тражи војну интервенцију у случају сецесије РС…

– Сецесија овде није на дневном реду, већ кршење Дејтона. Сви високи представници су масовно у својим мандатима кршили тај мировни споразум. Они су дужни да извештај подносе Србији, РС, БиХ и Хрватској, али је онда вештачки створена прича да се извештаји подносе Савету безбедности. А суштина је да се све свело на то да Инцко служи муслиманској политици.

Не плашим се санкцијаИнцко је најавио и санкције против вас и РС, и то у року од четири до 12 месеци…

– То су хипотетичке приче. Какве санкције, какви бакрачи?! Нема он те информације, само се прави важан! Ми смо пре осам година рекли да нећемо поштовати ниједну његову одлуку. И он је за нас још тад престао да одлучује.

Извор:Информер.рс