Издвајамо Србија

ДОДИК: Југославија је највећа историјска грешка Срба, требало је да направимо Велику Србију и живимо у једној држави!

loading...

„У неким стварима се од те 1914. нисмо се померили ни за педаљ.

Чини ми се да нам је највећу штету као народу нанело то што смо великим савезницима давали много већи значај, него себи самима“, оценио је Додик за београдски „Информер“.

Он је напоменуо да је у Првом светском рату пало много српских жртава, али да странци за то „не хају превише“.

„Баш њих брига за наше жртве, они гледају исклјучиво своје интересе. Зато мислим да морамо да водимо више рачуна у односу са њима, да будемо опрезнији“, рекао је Додик.

Он је истакао да је одувек опрезан и не верује много странцима, већ само свом народу и то исто препоручио свим српским политичарима.

Додик је оценио да је највећа грешка Срба направлјена када су владајуће структуре из тог времена (након Првог светског рата) прихватиле причу о формирању Југославије.

„Требало је да направимо Велику Србију, а не труле компромисе. Наши политичари су само гледали да уграбе још коју територију и то се показало као веома лоше.

Могли смо тада да направимо Велику Србију, а направили смо велику, највећу грешку у историји. Та грешка се зове Југославија“, оценио је Додик.

Он је рекао да је Република Српска увек била Србија и да то мисли не метафорично, него буквално.

Додик је оценио да је Бањалука данас више Србија, него што ће Приштина икада бити део некакве Албаније.

„Срби нису хтели да иду из БиХ, али су нас протерали и дали нам Српску, с цилјем да ту територију накнадно тотално деградирају, али неће им то проћи.

Срби никада и ни по коју цену неће дати Српску“, поручио је Додик.

Кометаришући покушаје да се за избијање Првог светског рата оптужи Србија, Додик је рекао да међународни фактори не уважавају много страдање српског народа у том рату, већ на све начине покушавају да уруше његов идентитет и право на државу.

„То раде преко Косова, БиХ, Хрватске и Црне Горе…

Сви они су имали права да се отцепе од Србије, али када су то хтели Срби, уследило им је НАТО бомбардовање“, навео је председник Српске.

Извор: Вестинет.рс

Loading...
loading...
loading...