Издвајамо Србија

ДОДИК: Не постоји земља која се на силу одржала, па неће ни БиХ!(ВИДЕО)

Нема земље која се на силу одржала па неће ни Босна и Херцеговина, изјавио је председник Српске Милорад Додик. Поручио је да су Суд и Тужилаштво БиХ вештачки створене од стране високог представника како би елиминисали све Србе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Залажем се за укидање ових институција као вануставне категорије и ако то није могуће онда је могуће да нема Босне и Херцеговине“, каже Додик.

Суд и Тужилаштво БиХ су неуставне и вештачки створене институције од стране међународне заједнице, како би надоместиле улогу Високог представника и на силу наметнула своју вољу. Конституисање Суда и Тужилаштва БиХ је вануставно, јер о њима никада није постојао договор ентитета, каже Додик.

„То је вештачки намештена институција, и Суд и Тужилаштво БиХ, која би вјештачки елиминисала све Србе који нешто значе и у политичком и у привредном смислу. Та институција не би требало да постоји“, изјавио је председник Српске.

Ако није могућ заједнички договор ентитета око Суда и Тужилаштва БиХ, који о томе једино треба да одлучују, онда није могућа ни БиХ, каже Додик. И поручује да Босна и Херцеговина није држава већ државна заједница.

„Нема земље која се на силу одржала па неће ни БиХ. Позивам на договор- ако хоће, а ако неће онда ћете бити изненађени процесима будућим“, нагласио је Додик.

Бившу државу су уништили странци, каже Додик, а то данас раде и у БиХ. Улога међународне заједнице више није иста. ЕУ није толико јака, а америчка политика више неће третирати БиХ као место где се намећу решења. Правосуђе БиХ је под политичком палицом најаче бошњачке партије, докази за то су бројни, а најајчи је, каже Додик, то што је и сам бивши отправник америчке амбасаде у БиХ на одласку написао да је незадовољан радом Суда и Тужилаштва БиХ, јер су под директним утицајем СДА.

Говорећи о односу према Сребреници и Поточарима, након што је Младен Грујичић изабран за начелника ове општине, Додик је рекао да ће Сребреница и даље, као и до сада имати подршку Владе, те да доласком Грујичића, очекује нормализацију односа. Истиче, Сребреница је једно, а Поточари су друго, и што се тога тиче њега, досадашњи став о Поточарима остаје исти.

Извор:Н1/РТРС