Издвајамо Србија

ДОДИКУ ПУКАО ФИЛМ – ПРЕТИ ОТЦЕПЉЕЊЕМ: Та ароганција ће бошњачке политичаре скупо коштати!

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће бошњачке политичаре „ароганција коју показују према Србима, Српској и Хрватима сигурно коштати статуса БиХ“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је новинарима у Градишки казао да је јуче могао да види да су Бакир Изетбеговић и СДА у силазној путањи што се тиче моћи и организације, преносе бањалучки медији.

„Напустили су их и посланици и не могу да рачунају на своју љубав која је долазила из Турске и на (турског председника Реџепа Тајипа) Ердогана, изгубила им је Хилари Клинтон на изборима…“, оценио је Додик.

Председник Српске је навео да је сазнао да нема ни већине у Парламентарној скупштини БиХ, као и да она постоји од закона до закона.

„Ако они не желе договор и желе да очувају Уставни суд који ће Србима укидати Дан Републике, нама тај Уставни суд, БиХ и СДА нису потребни и ми ћемо бранити наше позиције“, рекао је Додик.

Он је бошњачке политичаре позвао на договор и додао да ће сами бити криви за неуспех БиХ ако то одбију.

„Та ароганција коју показују према Србима, Српској и Хрватима сигурно ће коштати статуса БиХ.
Они су приписивали да је политика Слободана Милошевића крива што је неко отишао из Југославије, па су Срби били криви за све живо. А они сада још горе раде, игноришу све уз помоћ странаца и желе да нам наметну решења, која нећемо“, поручио је Додик.

Он је нагласио да ће оно што хоће СДА у будућности бити све више ирелевантно.

„Њихова позиција која се заснивала на снази међународног фактора је изгубљена и није оно што се могло видети претходних година. Ако не науче ту лекцију, онда ће бити потпуни лузери, а колико знам, њихово залагање за БиХ је искључиво у функцији унитаризације, за шта су им потребни послушни Срби и полтрони као ови из Савеза за промене“, рекао је Додик.

Он је уверен да ће у БиХ доћи до застоја на свим нивоима власти уколико бошњачки политички лидери не прихвате иницијативу СНСД-а и ХДЗ-а БиХ о изменама Закона о Уставном суду БиХ, који предвиђа да у тој институцији више не буде страних судија.

Додик је рекао да ће бошњачки лидери добити тај предлог закона и да ће „имати доста проблема да кажу да то не прихватају“.

 

Извор: Танјуг