Издвајамо Србија

ЕКСПЕРТ ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ ИСМЕТ ХАМИТИ: Влада у Приштини ЛАЖЕ НАРОД, број +383 не припада Косову, него Србији!

Косовски експерт за телекомуникације Исмет Хамити изјавио је да број +383 није „државни“, да не припада Косову и да косовска влада обавештењима у вези са позивним бројем обмањује сопствене грађане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хамити је оценио да све оно што се могло чути од представника Владе Косова у вези са бројем +383 представља обману грађана и да Међународна телекомуникациона унија (ИТУ) не признаје ни у ком облику Косово.

– Косовски званичници не могу ни праг ИТУ да пређу – рекао је Хамити за КТВ, који је радио као кординатор развоја телекомуникација у ИТУ.

Нагласио је да је све што је чуо од Владе Косова у вези са додељивањем позивног броја +383 обмана и шоу и да је позивни број додељен географској области и Косову као покрајини.

– Шема је да број припада Србији. Говори се о броју који је додељен аутономној покрајини Косово и Метохија, дакле о броју за географску област – истакао је Хамити.

„Цена“ за овај позивни број, по Хамитију, плаћена је суверенитетом Косова, преноси портал Коха.нет.

– Да се разумемо, Косово је добило број на коришћење, по писму ИТУ, а ја апсолутно подржавам да се решење за број Косова нађе, али не по овој цени, тј. да се плати сувереношћу Косова. Ово је проблем са тим позивним бројем – рекао је Хамити.

– Наша влада треба да дигне руке од обмањивања народа. Требало је одмах да склони са преговарачког стола у Бриселу питање телекомуникација и да схвати да о независности и суверенитету не може да се разговара, пошто би то био чин издаје. Да, уштедеће се новац позивним бројем, али не и вредност коју ће Србија добити ширењем по сувереном Косову и за ослобађање од имовинских дугова – рекао је он.

Хамити је указао да ће овим позивним бројем и споразумом о телекомуникацијама на добитку бити Србија, у виду интеграција телекомуникационог система.

– +Споразумом се мрежа Косова практично интегрише у мрежу Србије. Она се пита и за лиценцу, интервенише у цене и истовремено једном речју, Србија управља сектором Телекома – казао је Хамити.

Извор:Танјуг