Занимљивости Издвајамо

ФБИ ДОКАЗ ЗА ШОКАНТНУ ТАЈНУ: Документ да Хитлер није убијен већ да је побегао у Аргентину

Адолф Хитлер је побегао подморницом у Аргентину где је живео на добро чуваном ранчу крајем Другог светског рата и патио од астме и чирева, судећи по сензационалним тврдњама које је недавно објавио ФБИ.

Невероватни сет фајлова показује да је ФБИ,  Едгара Хувера, озбиљно схватио тврдње да је Хитлер жив и да је њиховом тиму додељен задатак да провери наводе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У запањујућим документима су изнесени детаљи како је аргентински бегунац тврдио да је помогао Хитлеру, двема женама и другим Немцима да се искрцају из подморнице у јужноамеричкој држави отприлике две и по недеље након пада Берлина у априлу 1945. године.

Хитлер и његови другови су затим коњем кренули у брда јужних Анда, а план је био да се група од 50 људи усели са немачким породицама у оближњим селима.

Аргентински обавештајац који је пружио ову информацију властима САД у нади да ће заузврат добити азил, није именован у папирима.

Ипак, дао је опис Хитлера новинару за Лос Анђелес Егземинер 29. јула 1945. године, говорећи да нациста „пати од астме и чирева, да је обријао бркове и да има дуг размак од носа до горње усне“.

Обавештајац је чак дао и упутство како да се дође до Хитлера рекавши: „Ако одете у хотел у Сан Антонију, Аргентина, средићу да вас тамо дочека човек и покаже вам где је ранч у којем се налази Хитлер“.

„Наравно, жестоко је чуван, ризиковаћете живот ако одете тамо“.

Информација је некако дошла до легендарног Џеј Едгар Хувера који ју је проследио у Ратно одељење тајне службе.

Резултат истраге је овај документ из кога се јасно види да Хилер није извршио самоубиство већ да је отишао у Аргентину где је живео све до своје смрти.

 

Извор: Wебтрибуне.рс