Издвајамо Србија

ФОРБС ОБЈАВИО ПРАВУ ИСТИНУ О БЕОГРАДУ НА ВОДИ! Србија у ШОКУ!

Фото: Јутјуб

Премијер Александар Вучић јуче је са десетог спрата прве од две куле „Београда на води“, најавио да ће тим пројектом главни град постати атракција целе источне Европе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Форбс је написао чланак о самом пројекту и не делује као да сви имају став премијера Вучића.

Форбс је окарактерисао пројекат као шалу и није имао баш речи хвале за развијање целе приче.

Текст пролази кроз историју тог дела града као и самог пројекта, који је најављен 2012. године од стране тада првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића и то „пловећи Савом са Рудолфом Ђулијанијем“.

Већ 2014. нађен је инвеститор Игл Хилса, Мохамеда Алабара, који је дошао са „идејом“ да у цео пројекат уложи своје 4 милијарде долара.

Ускоро је представљен пројекат „град за богате“, планиран у тајности, без учешћа јавности, што је грађане дочекало неспремне.

Како наводи Форбс, означујући овај пројекат оним од националне важности (као што су аеродроми и војне базе), власт је избегла законе Србије и урбанистички план и само успут мењала законе, наводи лист.

То је управо разлог великог отпора грађана према овом пројекту, који су у више наврата протестовали.

У закључку текста, Форбс пише да су се обећања од априла 2015. када је уговор потписан до сада мало променила, па тако „уместо џака пуног милијарди долара“, Игл Хилс треба да инвестира 160 милиона долара, док ће Србија добити додатних 300 милиона долара у позајмицама.

Заузврат , Игл Хилс добија 68 одсто профита и земљу на 99 година.

Текст се завршава изјавом српског архитекте Мирјане Милановић:

„Нада је у томе да у Београду готово увек све пропадне. Зато се надајмо да ће се десити најгоре, што би било оно најбоље што се може десити“, поручила је.

 

Извор: Вести / форбес.цом