Издвајамо Свет

ФРАНЦУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ ФАБИЈЕН БОСАР: Владимир Путин треба да добије Нобелову награду за мир, зато сам га номиновао

Руководилац француског Центра за политичке и међународне односе Фабијен Босар изјавио је да је званично номиновао председника Русије Владимира Путина за Нобелову награду за мир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Као шеф Центра за политичке и међународне односе званично сам предложио кандидатуру слањем писма Нобеловом комитету, у којем сам изнео мишљење да Владимир Путин треба да добије Нобелову награду за мир као награду за своје мировне напоре“, рекао је политиколог.

Босар очекује да ће и други стручњаци и политичари подржати ту кандидатуру.

Он је истакао да су у време када је председник САД Барак Обама добио Нобелову награду за мир амерички војници били у Ираку, па да ваздушни напади на позиције терориста у Сирији не би требало да утичу на доделу Нобела руском лидеру, који учествује у великом броју мировних иницијатива.

„Мислим да председник Путин заслужује то признање, јер је он једини који се тренутно бори против тероризма“, додао је Босар.

Нобелова награда за мир 2016. године додељена је колумбијском председнику Хуану Мануелу Сантосу „за огромне напоре за окончање грађанског рата који траје више од 50 година“.

 

Извор: rs.sputniknews.com