Издвајамо Србија

ХАОС У СКУПШТИНИ! ШЕШЕЉ: Ђинђић је био шеф мафијашког пуча! ЖИВКОВИЋ: То што причаш је болесно!

Низ реплика и реакција данас је у парламенту изазвао лидер СРС Војислава Шешеља који је у расправи о буџету критикова што је буџетом планиран новац за Фондацију Зорана Ðинђића, за којег је рекао да је „био шеф првог мафијашког пуча“, а помињали су се у тој расправи и повреда пословника, али и фластери за преко уста за неке посланике

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шешељ је, наиме, изјавио да је апсолутно непотребно издвајати новац за Фобдацију Ðинђића, да он то ни по чему не заслужује, осим да се евентуално расветли његово убиство, приметивши да би он то већ учинио ка је којим слуцајем био на челу анкетног одбора којем би задатак био да расветли то убиство.

Реакције Зорана Живковића из Нове странке и премијера владе након убиства Ðинђића, али и Горана Ћирића из ДС биле су – да је понашање Шешеља непримерено а замерка је председници парламента Маји Гојковић била да је морала да га прекине и да реагује.

Живковић је додао да Ðинђић не заслужује да ико о њему говори зло, да је оваква дискусија искоришћена за лични обрачун, те да не зна из којег разлога, али да свакако то „није здраво“.

Како је рекао, Ðинђић сигурно није био мафијаш, а када се даје новац за разне ствари сигурно није проблем да се издвоји промил за ту Фондацију која је значајна за младе људе.

Ћирић је рекао да треба бити доследан, не вређати се међусобно, те да никако не сме да се говори тако о људима који нису живи, а да је било неопходно да се реагује на такво излагање лидера радикала.

Гојковић је коментаришући „прозивке“ на њен рачун, приметила да посланици опозиције нису били „тако сензитивни“ када је Бошко Обрадовић вређао на најгори начин премијера Александра Вучића, Расима Љајића, Муамера Зукорлића и све Бошњаке….

Како је рекла, није хтела да регаује јер је „ето и то та политика да се неко вређа, а да је у случају Шешеља он причао и о буџету и новцу који је намењен тој Фондацији…“

– Не могу да лепим људима фластере – ту сте сви и разговарајте. Да направимо онда јавну набавку за фластере само реците за кога која боја – коментарисала је Гојковић.

Извор:Танјуг