Издвајамо Србија

ХАОС У СНС: Вучић дао ултиматум Томи, Николић му псовао брата

Премијер Србије Александар Вучић након одлуке да се уз председничке распишу и парламентарни избори дао је ултиматум Томиславу Николићу како би се коначно решио његовог утицаја у Српској напредној страници, сазнаје Ослобођење. Вучић је рекао Николићу да бира да ли ће бити кандидат СНС за председника Србији или ће поново дати списак људи који треба да буду посланици, као што је то учинио на прошлим изборима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вучић му је рекао да не може да има и једно и друго и да изабере шта му је битније. Николић је побеснео и почео да псује Вучића помињући му и брата – каже наш саговорник.

Како би избегао раскол у странци пред прошле изборе Вучић је пристао да испуни Николићев захтев и да међу посланике СНС стави део људи који су лојални њему. Вучић се сада нада да ће се решити или Николића као председника или његових посланика и претње да расколом изгуби већину у парламенту. Вучић изгледа процењује да Николић на месту председника без своји посланика није више претња. Такође ако се Николић одрекне места председника Србије да ће његови људи престати да га следе.

Николић за сада још није одговорио на ултиматум, а уколико не попусти Вучићу раскол у СНС је неминован.

Извор: Ослобођење