Издвајамо Србија

ЈАКШИЋ: Гола је лаж да је споразум о правосуђу у интересу Срба, Београд је признао те сепаратистичке законе!

Бивши посланик у Скупштини Србије Марко Јакшић оценио је да споразум Београда и Приштине о правосуђу „урушава“ институције државе Србије на Косову и Метохији и „драстично крши“ Устав Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Што се Срба тиче, гола је лаж да је то у њиховом интересу, јер изузев кривичних поступака све друге судске процесе, од радних, наслеђивања, бракоразводних парница… обављали су српски судови под јурисдикцијом Београда“, сматра Јакшић.

Објашњења званичника Србије Марка Ђурића и Милована Дрецуна да је споразум у интересу Срба, апсурдна су јер ће Срби у тим судовима судити по законима Косова чиме је Београд признао и те сепаратистичке законе, оценио је Јакшић у саопштењу.

Јакшић је упозорио да Београд „у тишини“ гради два нова „гранична прелаза“ између Србије и Косова – између Звечана и Новог Пазара, Косовске Каменице и Медвеђе. Додао је да се то ради иако је Уставни суд обавезао Владу Србије да поништи бриселски договор о прелазима.

„Александар Вучић не да није спровео одлуку Уставног суда него је наставио даље да крши градећи нове боље рећи граничне прелазе“, наво је Јакшић.

Као главни разлог за то што је Београд пристао на споразуме с Косовом које Јакшић сматра штетним, он види председничке изборе у Србији, а не улазак у ЕУ који види као „далек и проблематичан“.

Јакшић сматра да председик Владе Србије Александар Вучић „покушава да покаже међународним круговима да је он њихов најкооперативних човек како би они још једном затворили очи пред већ опробаним и ‘легализованим’ процедурама изборне крађе“.

 

Извор: РТВ