Србија

ЈЕЗИВА ТАЈНА ИЗ ИСТРАГЕ СЛУЧАЈА ТОПЧИДЕР: Јеремић крио да су гардисте убили НАТО ловци на хашке главе?!

Фото: Јутјуб

Бивши шеф дипломатије заташкавао истрагу злочина у касарни „Топчидер“ како би сакрио страшну истину да су те 2004. страни војници, уз дозволу власти, ловили Младића и Караџића по Србији! Сумња се да су Дражен Миловановић и Драган Јаковљевић убијени у сукобу са НАТО специјалцима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши шеф дипломатије Вук Јеремић заташкао је истрагу убиства гардиста Дражена Миловановића и Драгана Јаковљевића како би сакрио истину да су страни војници, уз дозволу тадашње власти, вршљали по Србији у потрази за хашким бегунцима Ратком Младићем и Радованом Караџићем, открива Информер!

Наш одлично обавештени извор тврди да је Јеремић, као саветник шефа државе Бориса Тадића, наложио да се права истина о трагедији у „Топчидеру“ што пре заташка.
Нису смели да знају
То је учинио како се никада не би сазнало за договор који је специјалцима са Запада омогућавао да без икаквих ограничења по Србији трагају за Младићем и Караџићем.
Баш због тога постоји више него оправдана сумња да су несрећни гардисти Миловановић и Јаковљевић заправо убијени у сукобу са НАТО специјалцима!

– НАТО специјалци су добили дозволу од државе да у највећој тајности проверавају сваку касарну и војни објекат у потрази за хашким оптуженицима. Наравно, о томе су знали само највиши војни и државни званичници. Зато је врло могуће да су Миловановић и Јаковљевић убијени јер су се у погрешно време нашли на погрешном месту и видели оно што нису смели – објашњава саговорник Информера и додаје да је Јеремић имао активну улогу у прикривању чињеница.
– Јеремић је од свих истражних органа захтевао да убрзају са извођењем доказа и испитивањем сведока. Циљ је био убедити јавност да је реч о трагедији у којој није учествовало треће лице. Међутим, са новом форензичком анализом која је показала да је НН особа ликвидирала гардисте истина ће сигурно изаћи на видело – закључује он.
Вук Јеремић јуче се није оглашавао овим поводом.
На другој страни, криминолог Златко Николић сматра да ове тврдње и те како имају смисла, јер је врло необично да саветник председника, као цивилно лице, први сазна за погибију гардиста и о томе обавести начелника Генералштаба Бранка Кргу.

– Могуће је да су војници страдали у обрачуну са специјалцима НАТО, јер знамо ко је тад био на власти. Коју годину раније амерички амбасадор Монтгомери је кроз Владу шетао као кроз своје двориште, буквално су радили шта су хтели. Случај убиства гардиста је заташкан уз помоћ власти, надлежни су давали разне глупе изјаве да то прикрију. Бојим се да због игри великих сила и софистицираних обавештајних служби никад нећемо сазнати истину о том догађају – напомиње Николић.
И пензионисани пуковник контраобавештајне службе Војске Југославије Александар Петровић каже да је од упућених колега сазнао да су наше војнике убили страни обавештајци.
– Како је мени рекао пуковник Ђенић, који је током 2004. радио у Маршалату, гардисте су убили агенти са Запада, који су на „Топчидеру“ у то време тражили Младића. Јеремић и те како има везе с тим, односно врло је могуће да је захваљујући прикривању тог злочина добио подршку за напредовање на Западу. Не знам више детаља, пошто сам у то време већ био у пензији – напомиње Петровић.
Постојала воља
Дејан Михајлов, бивши саветник Војислава Коштунице, истиче да је тада постојала воља Владе Србије да се случај „Топчидер“ разреши, али…

– Нема сумње да би Коштуница све дао да се реше ова убиства. Али тада се другачије одлучивало. Војска није комуницирала с републичком владом. Искрено, немам информације о томе шта се дешавало са тим случајем, али је свакако важно да се сазна коначна истина. Добро што је сада испоштована воља родитеља да се оснује комисија која би испитала све – закључује Михајлов.

 

Извор: Informer