Издвајамо Србија

ЈОШ НИЈЕ СВЕ ГОТОВО! Могуће отварање сва три поглавља – НЕМЦИ ПРИТИСКАЈУ ХРВАТЕ ДА ОДУСТАНУ ОД БЛОКАДЕ!

Застава Србије (фото:ЈуТјуб)

У Бриселу траје велика борба за отварање поглавља у преговорима Србије и ЕУ! Немци снажно притискају Хрвате да одустану од блокаде поглавља 26, сазнаје Информер.рс!

Loading...

Како сазнајемо, у међувремену је и Бугарска, која је такође имала примедбе у вези са отварањем поглавља 26 у преговорима са Србијом, повукла све своје захтеве.

Могуће је да ће до почетка обраћања јавности премијера Александра Вучића, које је заказано за 18.00, бити познато да ли ће сва три поглавља у преговорима Србије о чланству у ЕУ бити отворена.

Подсетимо, Хрватска је јуче блокирала отварање поглавља 26, а Вучић је након тога, у знак протеста, напустио Брисел и вратио се авионом у Београд.

– Доста ми је хрватског иживљавања! Србија је све време била стрпљива, и трудила се да не реагује, али ће од сада другачије разговарати – рекао је Вучић за ТВ Прва.

Европска унија и Србија ће данас на међувладиној конференцији отворити поглавља 5 и 25 о јавним набавкама и науци, а Хрватска и даље блокира поглавље 26 о образовању и култури инсистирајући на досадашњим захтевима да се у преговоре убаци и питања везана за хрватску мањину у Србију и повратка културних добара.

Извор:Информер.рс

Loading...
loading...
loading...