Издвајамо Свет

КАД ПУТИН ПОДВИКНЕ: После реакције Москве Ирачанину због силовања српског дечака седам година робије

БЕЧ – Амир А. (21), избеглица из Ирака који је у децембру 2015. године силовао српског дечака Г. Р. (10) на јавном базену у Бечу, осуђен је пред аустријским судом на седам година затвора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овом пресудом Амиру А. казна је повећана за годину дана, пошто је суд поништио пресуду из јула ове године, кад је био осуђен на шест година.

– Одбрана је тврдила да није доказано да је оптужени схватио да је дечак током напаствовања рекао „не“. Према аустријским законима, тужилац мора да докаже да је нападач био потпуно свестан да за сексуални однос није добио пристанак – рекао је извор из аустријског суда.

Поред затворске казне, суд је одредио да се породици жртве уместо 4.700 евра исплати одштета од 5.000 евра. Оптужени Ирачанин могао је бити осуђен максимално на 15 година затвора, али је суд одлучио да узме у обзир олакшавајуће околности за њега.

– Ова казна је довољна за бол и патњу коју је претрпео дечак. У време кривичног дела Амир је био млађи од 21 године и досад није кажњаван – образложили су пресуду из суда.

Извор:Курир/М. И.