Издвајамо Србија

КУМЕ, ШТА ТО РАДИШ? Посланик поставио веома незгодно питање премијеру Вучићу

Електромреже Србије, где је генерални директор Никола Петровић, кум премијера, изградиле су на Копаонику одмаралиште за своје пословодство. Цена – за објекат бруто површине 451,12 квадрата, односно нето површине од око 390 квадрата потрошено је 150 милиона динара. Квадрат овог одмаралишта коштао је, дакле, званично више од 3.000 евра у изградњи, не рачунајући још и таксе за земљиште и инсфраструктуру, тврди Покрет Доста је било.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– И најлуксузнији квадрати у центру Београда тешко да могу да пређу цену од 1000 евра у изградњи. Цена изградње одмаралишта за директоре ЕМС-а потпуно је невероватна и нереална. Да ли ће овај објекат остати упамћен као пример неоправданог извлачења новца из јавног предузећа под маском надуваних цена? Да иронија буде већа, одмаралиште уопште није луксузно и званично је означено као Б категорија, што се и види на фотографији. Покрет Доста је било је за ову “инвестицију” сазнао из писма радника ЕМС-а које су нам послали и потписали се као “огорчени”. Уз писмо је стигла фотографија одмаралишта као и решење Министарства за грађевину заведеним под бројем 351-02-00154/2016-07 од 14. октобра 2016. године – наводи обај Покрет.

На ово је Вучићу указао, током заседања Скупштине, председник „Доста је било“ и народни посланик Саша Радуловић.

– Питање за председника Владе да ли зна за ово и ако зна зашто није спречио. У буџету предвиђено да Србија Електро мрежама даје гаранцију од 15 милиона евра за кредит. Зар та гаранција није могла да буде мања да се не гради луксузни хотел на Копаонику за партијске кадрове које поставља његов кум у Електро мрежама Србије – упитао је Радуловић.

У досадашњем току седнице Вучић још увек није одговорио на ово питање.

Извор: Ослобођење