Издвајамо Србија

Лавров нам доноси снажну поруку из РУСИЈЕ!

loading...

Стиже Лавров у Београд, али пре њега оптимистичне изјаве из Кремља

Србија може да рачуна на Русију у заштити суверенитета и територијалног интегритета, саопштило је данас руско Министарство спољних послова уочи посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Београду.

Како преноси руска агенција ТАС С, током дијалога Русије и Србије посебна пажња биће посвећена подршци на очувању мира и стабилности на Балкану, пре свега на Косову.

– Србија може да настави да рачуна на подршку Русије у заштити суверенитета и територијалног интегритета, пре свега Косова – наводи се у саопштењу позивајући се на успешну сарадњу две земље на међународној сцени.

Министарство наводи да се тежње Србије да постане члан ЕУ не сматрају сметњом за даљи развој односа са Русијом и подсећа да Србија није подржала санкције ЕУ уведене Русији, као и да води балансирану политику када се ради о Украјинској кризи.

– Учешће српске делегације као посматрача у Организацији споразума колективне безбедности и сарадње (ЦСТО), посета генералног секретара те организације Николаја Борђуже Београду у априлу и заједничка војна вежба одржана у новембру је демонстрација балансираног курса који води Србија и доказ о постојању искрене неутралности у тренутним компликованим околностима у Европи – наводи се у саопштењу.

Извор:Телеграф.рс/Танјуг

Loading...
loading...
loading...