Издвајамо Србија

ЛДП: И Чеда кандидат, ако се Јеремић кандидује!

Фото: Јутјуб

Председништво Либерално-демократске партије обавезало је свог председника Чедомира Јовановића да се кандидује за председника Србије уколико кандидат проевропске опозиције буде Вук Јеремић, сазнаје Данас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор овог листа наводи да Јеремић, имајући у виду његове ставове о Русији, ЕУ и Америци, ни у ком случају неће бити кандидат који ће Србију јасно определити према Западу, те да је Јовановић, који је увек заступао европске вредности, једини кандидат који би у председничкој трци био неко за кога се ни у ком случају не може рећи да заступа интересе Русије.

У ЛДП-у сматрају да би Јеремићева кандидатура у име грађанске проевропске опозиције била рушење идеје о заједничком кандидату европских грађанских снага.

Заменик председника ЛДП Ненад Милић је за Тањуг раније рекао да је председништво ЛДП-а подржало став Јовановића да треба радити на формирању европске изборне платформе и консолидовању грађанског блока, и закључило да је њихова дужност да, ако изостане подршка таквој политици, активно учествују на свим изборима.

Милић је оценио и да је најава Вука Јеремића да ће се кандидовати на председничким изборима рушење идеје о заједничком кандидату европских грађанских снага.

– Због тога је, као и увек, дужност Чедомира Јовановића да брани оне вредности које су и у прошлости оспоравали сви кандидати политике која нам је уништила животе, од Милошевића, преко Коштунице, Николића и Јеремића, који у великој мери са њима дели политичке ставове и уверења – навео је Милић.

Милић сматра и да је Јеремићу добро познато да грађанска опозиција не може стати иза његове кандидатуре ни под којим условима, због његових ставова који су нас, како каже, у ближој прошлости конфронтирали са онима са којима Србија треба да гради најближе односе.

Србији је, истиче Милић, потребан председник који ће је приближити Западу, а не неко ко ће нас поново увести у сукобе са Европом и Америком, само због тога што то добро утиче на његов рејтинг.

– Најава Јеремићеве кандидатуре је превисока цена за овако напаћену земљу и нема потребе да је поново плаћамо, као што је то био случај толико пута до сада када су Јеремић и они који га подржавају због својих интереса жртвовали интересе Србије – навео је Милић.

Извор:Танјуг