Издвајамо Србија

ЛДП: Јеремић свесно обмањује бираче, покушавајући да се представи као жртва!

Фото: Јутјуб

Либерално демократска партија данас је оценила да бивши шеф дипломатије Вук Јеремић могућност да се кандидује за председника Србије види само као прилику за нову политичку авантуру

“Јеремић добро зна да од грађанских демократских снага не може добити подршку за председничку кандидатуру. Својом појавом он руши идеју о заједничком опозиционом кандидату. Он данас свесно обмањује бираче, покушавајући да се представи као жртва и противник власти и поред тога што је одувек био најближи управо Вучићу, Николићу или Дачићу” сматра ЛДП.

Како кажу у саопштењу Јеремић могућност да се кандидује за председника Србије види само као прилику за нову политичку авантуру, “попут оне из периода његовог рада као министра иностраних послова, када је све што је погрешно у њему имало неограничену подршку, а све добро противника”

Баш због тога, ЛДП му ни под каквим условима неће пружити подршку да у наредним месецима друштво држи као таоце својих амбиција, истичу у саопштењу.

“Потребан нам је председник који ће да декосовизује наше друштво, председник који региону нуди сарадњу и помирење, а не национализам. Потребан нам је председник који ће да помири наше друштво не тако што ће се додворавати и попуштати свима, већ тако што ће мењати оно што је лоше, без обзира на популарност”.

То је дужност и улога будућег председника сматра ЛДП:

Како додају управо са том амбицијом воде дијалог са свим деловима друштва и упозоравају да свака врста кандидатуре која у себи носи наглашени мањак политике, а вишак неодговорности, не доноси ништа друго сем нових подела које су већ разориле наше друштво.

“Уложићемо сваку врсту напора како би грађанска европска Србија добила простор за политику у коју верује, политику која брани њене вредности и афирмише њене циљеве”, каже ЛДП.

“Јеремић и Александар Вулин су лице и наличје исте политике која је Србији донела сукобе, конфронтацију са целим светом и унутрашње поделе чије су жртве сви грађани. Нема потребе да они бране Србију од ЛДП-а, нити да у своје бесмислене сукобе увлаче нас који смо увек стајали наспрам њих, као неодговорних политичара које не обавезује ниста сем склоности ка погубној политици и бескрајној самопромоцији”, поручује ЛДП.

Оценују да се “њихова сарадња, као двојице националиста” сада опет своди на афирмацију политике која трајно мора бити поражена као и да им је драго што обојица баш у ЛДП-у виде оне који су им противници.

Извор:Танјуг

loading...
Loading...