Издвајамо Србија

МАРКО МИЛОШЕВИЋ ИСКЕШИРАО 5.000.000$ ЗА УБИСТВО ЂИНЂИЋА: Тражио убиство премијера!

Фото: Јутјуб

Син бившег председника Србије Марко Милошевић плаћао је чак пет милиона долара за ликвидацију Зорана Ђинђића! Ово је пред Специјалним судом открио сведок-сарадник Зоран Вукојевић Вук, сазнаје Курир.
Подсетимо, Вукојевић је свирепо је ликвидиран две године касније после сведочења…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Вукојевић Вук, сведок-сарадник у случају атентата на Зорана Ђинђића, изјавио је током процеса пред Специјалним судом да је Марко Милошевић, син бившег председника Слободана Милошевића, био спреман да плати чак пет милиона долара да се убије премијер.

Он је саслушан 13. априла 2004. у судници Специјалног суда, без присуства јавности, а његов исказ се сматрао службеном тајном.

Вукојевић је казао да је Марко Милошевић после 5. октобра 2000. нудио пет милиона долара за Ђинђићево убиство, али да је будућег премијера тада заштитио „земунски клан“. Он није прецизирао коме је млађи Милошевић нудио новац, али је објаснио да је Душан Спасојевић са Милорадом Улемеком организовао да Ђинђића заштите њихови људи.

Из транскрипта са главног претреса у Специјалном суду издвајамо управо део који је Вукојевић изнео у судници:

– После 5. октобра послао нас је Легија да их обезбеђујемо. Значи Ђинђића и његово обезбеђење – изјавио је Вукојевић.

На питање председника већа колико је то трајало, он је одговорио:

– Једно петнаестак дана, пошто је у том периоду Марко Милошевић нудио пет милиона да се убије Ђинђић – тврдио је Вукојевић.

На опаску једног од адвоката одбране да није добро чуо, Вукојевић је поновио:

– Марко Милошевић је нудио пет милиона да се убије Ђинђић.

Зоран Вукојевић радио је као полицајац у ОУП Земун и Гроцка, а затим је постао шеф обезбеђења Душана Спасојевића. После сведочења пред Специјалним судом одбио је да уђе у програм заштите сведока, а полиција га, поштујући његову жељу, није самоиницијативно штитила. Убијен је на изузетно свиреп начин 3. јуна 2006.

Зоран Вукојевић, сведок-сарадник на суђењу за убиство премијера Србије, 3. јуна 2006. отет је, мучен, искасапљен, а потом запаљен. Тело је нађено недалеко од Аеродрома Београд, поред ауто-пута. Патолози кажу да је тело било толико унакажено да то дуго нису видели. Пребијан, сечен ножевима и измасакриран, а још жив, умотан у целофан, запаљен је и бачен у раку ископану педесетак метара од места на ком је нађен у шуми. Тако запаљен и измасакриран пузао је још неких 50 метара. Сумња је одмах пала на браћу Симовић и Сретка Калинића, у то време одбегле чланове клана.

Човићеве речи после атентата
ЧЕДО, ХОЋЕТЕ ЛИ МЕ ХАПСИТИ?

Чедомир Јовановић довео је у везу бившег потпредседника владе Србије Небојшу Човића са атентатом на Ђинђића и то све описао у својој књизи „Мој сукоб с прошлошћу“.- Тог 13. марта 2003. смо са антологијског председништва странке отишли пешке на комеморацију у Скупштину града… Ту, у Скупштини града, Небојша Човиц ме је позвао да разговарамо. Изгледао је напето, нервозно, али другачије од људи који су нас окруживали. Рекао сам да ћу имати времена тек током поподнева. Срели смо се наредног јутра… Био је директан: „Да ли ћете ме ухапсити?“ Није морао да ми објашњава зашто ме то пита. Непосредно пре убиства, у последњој фази припрема хапшења Легије и „земунског клана“, Човић је с њима имао контакте о којима ми нисмо знали ништа више осим да су чести. Одговорио сам му питањем: „А зашто ме то питаш?“ Данас се он не сећа овог сусрета – написао је Јовановић.

 

Божа Спасић
УБИСТВО ВУКА ПОРУКА ДРУГИМА ДА ЋУТЕ

Стручњак за безбедност Божидар Божа Спасић каже за Курир да је монструозно убиство Зорана Вукојевића Вука носило и извесну поруку.- Кад се убије сведок-сарадник или му се нанесе нека штета, било његовој породици, било имовини, то обично значи две ствари. Прво је свакако освета, а друго је упозорење осталим заштићеним сведоцима да ће проћи исто као и он уколико буду слично поступили – закључује Спасић.

 

Извор: Курир