Издвајамо

МИРА МАРКОВИЋ: Ђинђића нисмо убили Марко и ја!

Мирјана Марковић, супруга бившег председника СРЈ и оснивача СПС-а Слободана Милошевића, ексклузивно за „Ало!“ демантовала је приче да било ко из њене фамилије има везе са убиством бившег премијера Србије Зорана Ђинђића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ало!“ је у жељи да чује став Мире Марковић о убиству Зорана Ђинђића позвао удовицу Слободана Милошевића, која борави у Москви, а приче о учешћу њеног сина Марка или било кога из породице Милошевић у том убиству само је кратко прокоментарисала:
– То су глупости, не могу то да коментаришем, молим вас, разумите ме.

Убиство бившег премијера Зорана Ђинђића поново је главна тема у Србији, а у њој све се чешће помиње породица Слободана Милошевића, пре свих Марко Милошевић, кога је сведок сарадник Зоран Вукојевић Вук, бивши телохранитељ Душана Спасојевића који је убијен 3. јуна 2006, оптужио да је за убиство некадашњег лидера ДС-а искеширао 5.000.000 долара!

Вукојевић је на саслушању још 2004. године, а та прича поново је актуелизована, изјавио:
„Марко Милошевић је после 5. октобра нудио пет милиона долара за убиство Ђинђића, али је Зорана тада заштитио земунски клан и остао је жив.“

О убиству Зорана Ђинђића могла би да расправља и Скупштина Србије, тачније да се формира анкетни одбор, који би утврдио све чињенице у вези са тим злочино,. Наиме, посланици Српске радикалне странке затражили су у Скупштини формирање анкетног одбора у вези са убиством и политичком позадином убиства Зорана Ђинђића.

Немања Шаровић из СРС-а питао је премијера Вучића у парламенту да ли ће подржати иницијативу коју је поднела та странка. „Јасно је да постоји политичка позадина убиства Ђинђића. До сада није постојала политичка воља да се то истражи. Желимо да се коначно стави тачка на ову причу, без обзира на то што о Ђинђићу и његовој политици не мислимо ништа добро“, каже Шаровић.

Подсетимо, Ђинђић је убијен испред Владе Србије 12. марта 2003. године. Због организовања убиства премијера, на 40 година затвора осуђен је бивши командант „црвених беретки“ Милорад Улемек. На исту казну осуђен је и Звездан Јовановић, непосредни извршилац убиства и бивши Улемеков заменик. Политичка позадина убиства још није откривена.

Вучић: Тужилаштво на потезу

Премијер Александар Вучић изјавио је да нема ништа против да Скупштина Србије формира анкетни одбор за испитивање политичке позадине убиства премијера Зорана Ђинђића, али да би волео да се тиме бави тужилаштво. „Волео бих да се тиме бави тужилаштво, а не анкетни одбор, али немам ништа против парламентарне иницијативе“, рекао је Вучић новинарима у Скупштини Србије. Он је замолио да ако неко зна детаље са којима држава није упозната те податке достави надлежним државним органима.

Извор:Ало.рс