Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Мигови из Русије стижу у Србију 1. марта

Како „Ало!” сазнаје, „мигови“ из Русије стижу у Србију 1. марта наредне године, уговорио је јуче премијер Србије Александар Вучић са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом!
Премијер Вучић отпутоваће 21. децембра у Москву и са руским министром одбране Сергејем Шојгуом потписати уговор о испоруци шест авиона „миг 29”.

– Преговори о јачању одбрамбене способности Србије и техничком опремању њене војске трајали су дуже од годину дана и завршени су успешно. Са шест нових летелица уз два хеликоптера типа „Ми-17“, које смо већ купили, наша земља ће постати респектабилан фактор у региону и обезбедити да никоме не падне на памет да нас безбедносно угрози – каже извор „Ало!” близак Влади Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим о овим „миговима”, Вучић је са гостом из Русије разговарао и о другим важним темама, а Лавров је пренео премијеру и да се Русија неће мешати у унутрашња питања Србије, па ни у председничке изборе, нити ће протежирати било којег кандидата. Лавров је саопштио да је Русија увек спремна да нађе „баланс у заједничким интересима”. Руски шеф дипломатије је Вучићу пренео и поздраве председника Русије Владимира Путина и премијера Дмитрија Медведева, посебно ценећи личне напоре српског премијера у сарадњи са Русијом, као и позитивне тенденције у економским везама у циљу даљег привредног раста и развоја двеју земаља.

– Вашу убедљиву победу на изборима почетком ове године доживљавамо као убедљиву подршку народа Србије курсу који спроводите, укључујући и курс у правцу развоја пријатељских односа са Русијом – рекао је Лавров.

Наводећи да је Вучић указао на неке позитивне тенденције у развоју економских односа, Лавров је рекао и да се после прошлогодишњег пада ове године уочава не много велики, али сталан раст.

Премијер Вучић, који је Лаврову пожелео топлу добродошлицу на руском језику, рекао је да би један од фокуса сарадње Србије и Русије требало да буде привредна сарадња, имајући у виду погодности које пружа Споразум о слободној трговини. Он је навео да је Србија спремна за унапређење сарадње у области енергетике, пољопривреде и телекомуникација и додао да су руске инвестиције у свим наведеним областима добродошле, а једна од тема била је и наредна посета премијера Русије Србији.

– Пре свега желим да вам кажем – добро дошли у Србију, у Београд. Надам се да ћете се овде осећати као код куће. Лично сам уверен да ћемо заједно остварити економске резултате на веома високом нивоу, повећати међусобну размену и истовремено очувати веома добре политичке односе – рекао је Вучић Лаврову на руском језику и додао да је то „наш заједнички задатак”.

Извор: Јелена Ђондовић/Ало.рс