Србија

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ О ИЗРУЧЕЊА МИЛОШЕВИЋА ХАГУ! Српски судија који је „послао“ Милошевића у затвор открива истину!

Његово изручење Хашком трибуналу и даље представља својеврсни преседан који је урадила Влада на челу са Зораном Ђинђићем.

“Био сам само службеник који је испоштовао одлуку Владе. Живим са жигом да је моја улога у овоме била кључна”, каже Драган Вулић, бивши помоћник министра правде који је потписао решење за изручење бившег председника СРЈ Хагу.

„Био сам шокиран одлуком Владе да изручи Милошевића Хагу.

Нико од нас то није очекивао тог дана, о томе се претходно није причало. Био је то прави цунами. Не знам зашто се толико журило.

Ја сам само као обичан државни чиновник, управу Централног затвора обавестио о одлуци и Закључку владе. То је цела моја улога у том случају“.

Овако Драган Вулић, помоћник министра правде Владана Батића, објашњава како се његов потпис нашао на документу којим се налаже извођење бившег југословенског председника Слободана Милошевића из Централног затвора и предаја овлашћеним представницима Међународног трибунала.

Вулић ово прича први пут после 15 година, а уочи 10 година од смрти Милошевића.

Свих ових година, каже, живи са жигом јер неко покушава да представи његову улогу као кључну у овом изручењу.

 Погледајте видео:

„Био сам само службеник који је потписао налог о поступању на основу докумената Владе Србије. Ко сам ја да било шта одлучим о изручењу Милошевића? Акт који сам потписао је био техничке природе“.

Вулић објашњава да министар правде Владан Батић није потписао документ због тога што је у то време био на хируршкој интервенцији.

Подсетимо по одлуци Владе Србије на челу са премијером Зораном Ђинђићем 28. јуна 2001. године Вулић је сачинио документ у ком је затражио да управник ЦЗ Драгиша Блануша из притвора преда бившег председника представницима Хашког трибунала.

Извор: Novosti.rs

loading...
Loading...