Србија

Нато очајан! Све већи притисак на Србију и Српску

Седиште НАТО пакта (фото:ЈуТјуб)
Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оценио је да евроатлантска елита која контролише НАТО настоји да до инсталирања нове америчке администрације заврши неке послове које је желела, а није успела да уради на Балкану, и да стога НАТО сада врши очајнички притисак на Србију и Републику Српску како би извукао неке додатне уступке.
Коментаришући за Срну поверљиви документ НАТО о безбедности на Балкану који би му омогућио да оперативно делује на том подручју, а који је парцијално објављен у медијима, Анђелковић каже да је реч о „гласу очајника који губи значај“ и који ће доласком Доналда Трампа на место председника САД бити стављен у службу „рационалне америчке политике, а не оруђа у рукама евроатлантске елите, како је то било до сада“.
– Зато НАТО сада врши очајнички притисак на Србију и Српску, како би извукао неке додатне уступке. Зато је прича о интервенцији бесмислица. То је покушај застрашивања како би пробали да издејствују НАТО интеграције БиХ, односно да би извукли неке уступке од Републике Српске. Када је реч о Србији, вероватно покушавају да помогну својим хрватским и албанским партнерима – сматра Анђелковић.

Према његовим речима, како год да било, на претње НАТО-а се не треба обазирати већ треба бити одмерен и рационалан и сачекати инсталирање нове америчке администрације и нови развој руско-америчких односа.

– У таквој констелацији односа мислим да ником из НАТО-а неће падати на памет да нам пријети – рекао је Анђелковић.

Говорећи о све чешћим вежбама НАТО-а на територији земаља у непосредном окружењу Русије, Анђелковић је оценио да су те вежбе пре свега усмерене према јавности НАТО земаља да би се она охрабрила.

– Русија је довољно јака да се томе одупре. У ери нуклеарног оружја, те акције хеликоптерима су бесмислене. То су акције пропаганде да НАТО има неки значај и снагу – оценио је Анђелковић.

Када је реч о одрживости НАТО-а, Анђелковић сматра да НАТО какав је данас, који служи сам себи и који је средство мундијалистичке елите која води неку врсту идеолошког наметања својих ставова – није одржив.

Према његовим речима, неминовно је да ће доћи до великих промена у концепту НАТО-а који ће остати војни савез, али без јаких идеолошких утицаја и као такав Србима више и неће бити проблем.

Извор: Срна