loading...
Издвајамо Русија

НАТО У ПАНИЦИ: Пет руских пукова добило ракете, које су неухватљиве за постојеће системе ПРО!

КОМАНДАНТ Ракетних стратешких снага Русије – генерал-пуковник Сергеј Каракајев – изјавио је да су његове јединице током ове године добиле 23 нове – стационарне и мобилне – лансирне рампе за ракетне системе „Јарс”.

Ово је омогућило да пет руских ракетних пукова добије практично потпуно ново наоружање.

Генерал Каракајев је посебно – и са поносом – указао да су ракете „Јарс” у стању да избегавају противракетне системе којима су опремљени амерички и остали натовски авиони:

„Ракете „Јарс” имају способност противракетног маневра по трајекторији. Односно: способност избегавања ПРО-пресретача које носе авиони. Ово повећава борбене могућности наше ударне  групације да пробија противничке системе противракетне одбране. Све у свему: повећаће потенцијал наших стратешких снага у домену нуклеарног обуздавања”.

„Јарс” ће заменити руске ракетне системе „Топољ”, а Каракајев наглашава да су његова лансирања могућа и са терена са којим су „Топољи” могли да узлећу само после специјалних инжењерских припрема.

Каракајев још додаје: „Квалитетно је побољшана и бојева глава ракете. „Јарс” је постао фактички неухватљив за постојеће противничке противракетне системе”.

Каракајев је открио да ће тешке руске ракете Р-36М2 „Војвода” остати на „бојевом дежурству” до 2020-те године. Отада треба да их замењује нова тешка интерконтинентална балистичка ракета „Сармат” која ће моћи да носи до десет тона нуклеарних бомби и лажних мета.

 

Извор: факти.орг

loading...