Издвајамо Србија

НЕМАЈУ СРАМА: Самопрокламована држава “Косово” уложила протестну ноту ЕУ због Ђурићеве посете

Фото: Јутјуб

Ђурић је у четвртак присуствовао свечаном пуштању у рад бензинске пумпе НИС-а у Косовској Митровици
Министарство спољних послова такозване државе Косово уложило је протестну ноту Европској унији због посете директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марка Ђурића Косовкој Митровици.

Како преноси приштински лист “Косова Сот”, Министарство је оценило да је Ђурићева посета северу Косова “провокација” и да је неприхватљива.

Приштински медији су раније јавили да је косовско министарство спољних послова обило захтев директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића да уђе на Косово.

Ту одлуку министарство је донело након сазнања да Ђурић, заједно са другим званичницима, има у плану да на Косову посети неколико бензинских станица, које нису лиценциране од стране косовских власти.

Ђурић је у четвртак присуствовао свечаном пуштању у рад бензинске пумпе НИС-а у Косовској Митровици.

Он је тада изјавио да је принуђен да се на северу Косова ових дана креће исто као и косовски премијер Иса Мустафа, који је недавно алтернативним путним правцем дошао у општину Звечан на церемонију отварања моста на реци Бистрици.

На питање како је стигао на север Косова у светлу чињенице да су поједини приштински медији јавили да му је долазак забрањен, Ђурић је одговорио: “Шта ћете, и ја сам принуђен да се ових дана по Косову и Метохији крећем као Иса Мустафа”.

Извор:Танјуг

loading...
Loading...