Издвајамо Србија

НЕМАЈУ СРАМА: Самопрокламована држава „Косово“ уложила протестну ноту ЕУ због Ђурићеве посете

Ђурић је у четвртак присуствовао свечаном пуштању у рад бензинске пумпе НИС-а у Косовској Митровици
Министарство спољних послова такозване државе Косово уложило је протестну ноту Европској унији због посете директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марка Ђурића Косовкој Митровици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси приштински лист „Косова Сот“, Министарство је оценило да је Ђурићева посета северу Косова „провокација“ и да је неприхватљива.

Приштински медији су раније јавили да је косовско министарство спољних послова обило захтев директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића да уђе на Косово.

Ту одлуку министарство је донело након сазнања да Ђурић, заједно са другим званичницима, има у плану да на Косову посети неколико бензинских станица, које нису лиценциране од стране косовских власти.

Ђурић је у четвртак присуствовао свечаном пуштању у рад бензинске пумпе НИС-а у Косовској Митровици.

Он је тада изјавио да је принуђен да се на северу Косова ових дана креће исто као и косовски премијер Иса Мустафа, који је недавно алтернативним путним правцем дошао у општину Звечан на церемонију отварања моста на реци Бистрици.

На питање како је стигао на север Косова у светлу чињенице да су поједини приштински медији јавили да му је долазак забрањен, Ђурић је одговорио: „Шта ћете, и ја сам принуђен да се ових дана по Косову и Метохији крећем као Иса Мустафа“.

Извор:Танјуг