Издвајамо Србија

НЕНАД ЧАНАК ОБЈАСНИО: Ко каже да су само Јеремић и Јанковић кандидати?

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак сматра да је створена таква атмосфера да, осим Саше Јанковића и Вука Јеремића, опозиција на председничким изборима нема других опција и да ће, ако се не договори, имати проблем како да се супротстави кандидату владајуће странке

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То у себи крије једну велику замку. Ко је тај ко је одредио да су само Јеремић и Јанковић могући кандидати? Ко је тај који је почео да ствара атмосферу у којој је онај ко не пристане на неког од тих кандидата разбијач опозиције?- пита Чанак у интервјуу за „Блиц“.

Он сматра да је у питању део београдске политичке „чаршије“ који је узурпирао улогу некаквих патријарха опозиције за којима сви остали морају да иду, или ће бити осрамоћени до краја живота.

– Како мислите да ми из ЛСВ гласамо, рецимо, за Вука Јеремића, дакле за некога ко према Војводини није показао никада никакво интересовање и чији су политички ставови доста некохерентни?- каже Чанак.

Он додаје да, са друге стране, за Сашу Јаковић нема ништа лоше да каже, али да је то човек кога не познаје.

– Реците ми како очекујете да заједнички кандидат треба да буде неко кога ни ја са 26 година у политици нисам срео?- навео је Чанак.

Извор:Танјуг