Занимљивости Издвајамо

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА О ДВОГЛАВОМ ЏИНУ ОД 3,5 МЕТРА: Шпанци га заробили, ево шта се затим десило.. (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Сигурно сте чули за бројне приче о џиновима, али нисте чули за ову где је џин имао две главе.

Ова невероватна прича је настала захваљујући злогласном политичару и шоумену П.Т Барнуму који је био познат по својим вештинама препарирања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његови чувени радови су пружали свету невероватан преглед легендарних створења попут рогатог зеца, змајева, химера, па чак и једнорога.

Међутим, поред свих тих легендарних створења, он је препарирао и вероватно једно једино право створење – двоглавог патагонијског џина Кап Дуа.

Иако је био висок преко 3,5 метра и имао две главе, шпански морнари су ухватили овог џина 1673. године и држали су га заточеног на свом броду. Зато што су га стално тукли и бичевали, џин је покушао да побегне, али је погинуо у борби када му је забијено копље у груди.

Није најјасније шта се након тога догодило, али његови мумифицирани остаци су завршили у Енглеској у 19. веку и послати су у Едвардијански циркус ужаса где су били атракција док нису завршили у Северном Сомерсету у Енглеској 1914. године.

Тамо су били изложени наредних 45 година док их није преузео Томас Хауард 1959. године. Остаци џина су затим завршили у Балтимору, а данас се може видети међу осталим занимљивостима у антикварници у Балтимору чији је власник Роберт Гербер.

Гербер нуди мало другачију причу о прошлости џина иако је његов крај и у њој трагичан. Он наводи да је његово тело пронађено на плажи са копљем у грудима, али да није познато ко га је убио. Он затим каже да су његово тело мумифицирали у Парагвају као неку врсту божанства.

Невероватне гласине о џину су дошле до капетана Џорџа Бикла из Плимута, који је затим одлучио да набави његове остатке и однео га у Енглеску где се налазио у Блекпул музеју неко време. Тек након тога су џинови остаци завршили у Балтимору у Мериленду.

Највиши човек икада забележен је званично Роберт Вадлоу (1918.-1940.) са висином од 2,47 метара. Многи скептици верују да Кап Дуа није био стваран јер сматрају да је физички немогуће да човек буде толико висок, па чак ни да има две главе, мада је раније било случајева да су се близанци рађали спојени са две главе.

Они који су видели препарираног џина уживо тврде да делује веома стварно и да уопште не делује као да је направљен да би био атракција.

Колико год то било необично, Кап Дуа није био једини џин који се појављује у причама из 17. века. Холандски капетан Себалт де Верт (1567.-1603.) је описао инцидент током ког су он и његова посада набасали на читаву расу џинова док су пролазили кроз Магеланов пролаз. Њих је наводно напала група црвенокосих џинова црвенкасте коже који су били веома агресивни.

Постоје и неки документи из истог периода који потврђују постојање џинова. Један од њих је Кодекс Риос, познат и као Кодекс Ватикан А. Овај рукопис је италијански превод из 16. века старијег документа из шпанске колонијалне ере. Рукопис обухвата интригантне илустрације астечких ратника који убијају џиновског човека, а наводи се чак и његово име – Кинамецин, што у преводу значи „један од старих“.

Овај и многи други докази подржавају теорију да је на америчким континентима некада живела раса црвенокосих џинова. Према легенди, они су дошли са изолованог острва прешавши океан сплавовима када је катаклизма погодила њихову домовину.

 

Извор: Wебтрибуне.рс