Издвајамо Свет

НОТОРНЕ ЛАЖИ ЗАПАДА: Терористи клали и убијали, а сада су „јадна“ НЕВИНАШЦА

Информације да су улице у сиријском граду Алепу пуне лешева јесу чиста лаж

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Информације да су улице у сиријском граду Алепу пуне лешева јесу ноторна лаж – изјавио је начелник Главног штаба за операције, одељења руског генералштаба, генерал-потпуковник Сергеј Рудској у петак.

– Кампања са новим информацијама се захуктава. Неки западни политичари говоре о наводно масовним жртавама међу цивилима током операције за ослобођење Алепа. Према њима, улице град су пуне лешева, а на хиљаде становника се и даље крије у подрумима. Могу рећи са потпуном одговорношћу да су ове информације ноторна лаж – рекао је генерал.

Службеници руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији и представници Међународног комитета Црвеног крста ушли су заједно са сиријском војском у Алеп који је ослобођен од терориста али лешева није било тамо – рекао је Рудској.

– Осим тога, беспилотне летелице су емитовале у реалном времену у целом свету. Наши људи раде на терену и примамо информације из прве руке, а не информације од друштвених мрежа и сајтова терориста – рекао је генерал.

Сиријске трупе и милиција су покренули офанзиву на истоку Алепа још у новембру. Руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији саопштио је у петак о завршетку рада сиријске војске за ослобођење источних квартова Алепа који је био под контролом терориста. Према подацима Центра, војска је сада сузбила отпор „радикалних и непомирљивих банди“, које су остале у одвојеним окрузима.

Као што је руски Генералштаб известио у четвртак, укупно 105 стамбених четврти на површини од 78,5 квадратних километара су у потпуности ослобођени од терориста. Укупно преко 900 терориста је побијено а десетине комада тешког наоружања и војне опреме су уништени.

Извор:Србија Данас