Издвајамо Србија

НОВИ ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ ВЛАДИМИР РЕБИЋ ПОРУЧИО: Наставићемо беспоштедну борбу против свих видова криминала!

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је данас, након што га је Влада Републике Србије званично поставила на ту функцију, да очекује да полиција у наредном периоду настави беспоштедну борбу против свих видова криминала и да разултати буди добри, као током ове године

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Приоритетни задаци МУП-а биће свакако борба против организованог криминала и корупције, трговине наркотицима, као и спречавање евентуалног тероризма. Имајући у виду да организовани криминал и тероризам представљају највећи безбедносни изазов у свету, па самим тим и у Србији, морамо имати адекватне механизме да на то одговоримо – рекао је Ребић.

Он је додао да ће фокус бити и на сузбијању породичног и вршњачког насиља, као и насиља на спортским приредбама.

Ребић је подсетио и на одличне резултате Министарства унутрашњих послова у овој години.

– У току ове године у више одвојених акција ухапсили смо више од 500 људи осумњичених за најтежа кривична дела организованог криминала и корупције. Запленили смо више од три тоне различитих наркотика, одузели смо више од 107 тона дувана, као и 180.000 боксова цигарета, што су значајни резултати – нагласио је Ребић.

Он додаје и да је његов циљ да се унапреди концепт полиције у заједници, која подразумева бољу двосмерну комуникацију између грађана и полиције.

– Важно је да грађанин познаје свог локалног полицајца и да зна да може да му укаже на све безбедносне ризике са којима се суочава – напоменуо је Ребић.

Он је додао да ће, осим ових оперативно полицијских послова, Дирекција полиције заједно са осталим секторима у МУП-у радити и на успостављању система каријерног напредовања, који подразумева адекватно вредновање резултата.

– Напредовање у служби зависиће искључиво од личног интегритета, односно резултата рада – закључио је Ребић.

Извор:Танјуг