Издвајамо Србија

ОБРАДОВИЋ ПОСТАВИО ПИТАЊА НА КОЈА ВУЧИЋ НИЈЕ СМЕО ДА ОДГОВОРИ: Ево шта га је питао… (ВИДЕО)

Лидер Двери Бошко Обрадовић, на конференцији за медије у Скупштини Србије, поново је поставио питања премијеру Александру Вучићу за која саматра да није добио одговор током дискусије. 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Шта ће бити са свим страначким запослењима у државној управи, са свим оним напредњачким кадровима запосленим по уговорима о привременим или повременим пословима упркос забрани о запошљавању? Шта ће бити са свим државним агенцијама које је обећао у кампањи да ће бити укинуте, а оне нису укинуте и наставиле су да служе за страначко запошљавање? – упитао је Обрадовић.

Он је указао да је Вучић ухваћен у лажи поводом планиране субвенцију британској ИТ компанији Eндава.

– Ухватили смо га у лажи када је рекао да то није намеравао, а у буџету стоји да се помогне Eндава – подсећа Обрадовић.

Он је рекао да је Вучић избегао је да каже зашто му је директорска Светске банке шефица и да не сме да потроши ни један динар да не пита ММФ и да због ММФ касни буџет у Скупштину.

Обрадовић је поставио питања Вучићу која се односе о плаћању милионског хонорара Беби Поповићу и учешћу у исценирању државног удара у Црној Гори како би помогао Ђуконовићу да остане на власти итд.

Обрадовић је посебно указао да је Вучић у предлогу буџета смањио 400 милиона динара за рад Скупштини а да је повећао милијарду и 600 милиона за рад Владе Србије.

Обрадовић је одбацио оптужбе Вучићеве тврдње да сарађује са страним амбасадама и оптужио Вучића да је човек кога су страни амбасадори довели на власт.

Он је упитао од лега живи Александар Вучић указујући да премијер тврди да живи  од плате од 100  000 динара иако је само школарина за његову децу била много већа.

 

Извор: Ослобођење