Издвајамо Србија

ОДЛИЧНА ВЕСТ ЗА ВОЗАЧЕ: Српске возачке дозволе важиће и у Немачкој, наши држављани неће морати поново да ПОЛАЖУ!

loading...

Српски држављани који живе у Немачкој неће морати да полажу возачки испит у тој земљи, пошто ће од 1. јануара Немачка признати српске дозволе свих категорија, изузев за тракторе и пољопривредне машине.

Министарство спољних послова обавештено је да је са немачке стране у току завршна процедура за закључење Споразума између Немачке и Србије о међусобном признавању возачких дозвола, као и да се његово потписивање очекује почетком 2017. године, кажу за “Блиц” у МСП.

Споразумом је предвиђено да власници важећих возачких дозвола који у Немачкој имају пребивалиште дуже од шест месеци неће морати поново да полажу испит, што је случај сада.

– Предвиђено је да носиоци важеће српске возачке дозволе (категорије АМ, А1, А2, А, Б, БЕ, Ц1, Ц1Е, Ц, ЦЕ, Д1, Д1Е, Д, ДЕ), у сваком тренутку по доласку у Немачку, могу заменити своју возачку дозволу за немачку возачку дозволу (категорије АМ, А1, А2, А, Б, БЕ, Ц1, Ц1Е, Ц, ЦЕ, Д1, Д1Е, Д, ДЕ), без обавезе полагања теоријског испита, практичног возачког испита и без провере вида, под условом да већ имају или ће имати уобичајено пребивалиште у Немачкој од најмање 185 дана – кажу у МСП.

 

Извор: Блиц

 

Loading...
loading...
loading...