loading...
Издвајамо Србија

ПИСАО, РЕЦИТОВАО, ПОМАГАО БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ! Ово је ПОТРЕСНА прича БЕСКУЋНИКА ког је спалило дете(ВИДЕО)

Животна прича Драгутина Тодорчевића, бескућника који је умро у стравичним мукама када га је у ноћи између понедељка и уторка на улици запалио дванаестогодишњи дечак са другарима, била је тешка и тужна. Међутим, овај човек, упркос свему, неко време је живео у прихватилишту за бескућнике у Футогу и водио је активан живот, испуњен уметношћу.

“Животни пут ме навео кад је дошло бомбардовање економски сам пукао, брак ми је пукао. После сам се одао алкохолу и тако сам био по улицама свакојаким, остао сам на улици. Украли су ми штаке, звао сам полицију. Полиција је звала црвени крст и довели су ме овде”, прича Драгутин Тодорчевић.

Он је додао да је у прихватном центру завршио након што су му украли штаке на улици.

– Једном су ми украли штаке, звао сам полицију, а полиција је онда звала Црвени крст. И довели су ме овде – испричао је Драгутин.

Он је у Прихватном центру учествовао у изложбама, песничким вечерима, представама… Тако је био учесник изложбе „Шире од светлости“, коју је отворио рецитовањем својих стихова.

Као песник-аматер учествовао је чак и у Европском Фејсбук песничком фестивалу. Иако бескућник, учествовао је чак и у добротворним акцијама.

Драгутин и његови цимери из прихватилишта показали су емпатију и велико срце учествујући у традиционалној новогодишњој акцији кићења јелки. Сав новац прикупљен продајом украса дониран је удружењу ДЕБРА, чији су оснивачи родитељи деце-лептира – деце оболеле од тешке и неизлечиве болести осетљиве коже, булозне епидермолизе.

Анђелка Бараћ, управница Прихватилишта у Футогу, каже да су јој позната оба бескућника.

– Драгутин Тодорчевић је био пензионер, радио је некад као столар и стекао пензију од око 30.000 динара. Био је две године код нас и након тога је смештен у Дом за бескућнике у Футогу. У дому је упознао једну корисницу, која је била алкохоличар као и он, и они су отишли – каже Бараћева.

Извор:Курир

loading...